Demirović: Bio sam šokiran, trebao sam igrati od početka

Mladi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Demirović: Bio sam šokiran, trebao sam igrati od početka

S. Mlaćo

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo poražena od odgovarajuće selekcije Švicarske sa minimalnih 1:0.

Imali smo svoje prilike i vrlo lako mogli ostati neporaženi, ali na kraju smo morali pružiti ruke Švicarcima.

Zanimljivo da je naš selektor Vinko Marinović pred sami početak ostao bez Ermedina Demirovića i Besima Šerbečića koji se nisu našli u zapisniku, a razlog je greška u sistemu za prijavljivanje igrača.

Iz N/FS BiH su se sinoć i oglasili kazavši da elektronski sistem FAME nije prihvatio registraciju Demirovića i Šerbečića, te da će uskoro biti određena procedura utvrđivanja odgovornosti.

Demirović, inače novi član španskog Deportivo Alavesa, trebao je upisati svoje debi za U-21 selekciju. Nije krio svoje razočaranje u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bio sam šokiran kada sam čuo da ne smijem igrati i žao mi je što nisam mogao pomoći ekipi. Pokazao sam se na treningu, selektor mi je dao povjerenje i rekao da ću igrati od početka, zato mi je bilo još teže. Nadam se da će ubuduće sve biti u redu i da ću već sljedeću utakmicu imati pravo nastupa, te pomoći ekipi da ako Bog da pobijedimo", jasan je bio 19-godišnji napadač.

Mladi Zmajevi nakon odigrane dvije utakmice imaju po jednu pobjedu i poraz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi