Derbi kola posmatralo 4000 gledalaca, na Otoci svega 300

Epicentar na Koševu

Derbi kola posmatralo 4000 gledalaca, na Otoci svega 300

Utakmice trećeg kola BHT Premijer lige BiH prema izvještajima delegata ukupno je posmatralao 7650 gledalaca ili 1092 gledaoca po meču. 

Očekivano, najbolja posjeta zabilježena je na Koševu. Derbi starih rivala Sarajeva i Veleža uprkos jakoj kiši i TV prenosu posmatralo je 4000 gledalaca.

Druga najbolja posjeta zabilježena je Pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje je meču Zrinjskog i Radnika posvjedočilo hiljadu gledalaca.

Duel Travnika i Borca na Piroti posmatralo je 750 gledalaca, a Čelika i Zvijezde na Bilinom polju svega 600.

Po 500 gledalaca okupilo se u Bijeljini gdje su igrali Mladost i Drina, odnosno na utakmici Širokog Brijega i Viteza na Pecari.

Najmanja posjeta zabilježena je na Otoci gdje je Olimpic porazio Slobodu minimalnim rezultatom. Na utakmici Slavije i Željezničara nije bilo navijača jer su tako odlučili nadležni organi NFS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posjeta na premijerligaškim stadionima u trećem kolu:

Mladost – Drina 500
Travnik – Borac 750
Čelik – Zvijezda 600
Olimpic- Sloboda 300
Zrinjski – Radnik 1000
Sarajevo – Velež 4000
Široki Brijeg – Vitez 500
Slavija – Željezničar -

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.