Derbi na Banja Ilidži, Travnik i GOŠK čekaju kiks Bosne

19. kolo Prve lige Federacije

Derbi na Banja Ilidži, Travnik i GOŠK čekaju kiks Bosne

S. Mlaćo

Danas se igraju svi susreti 19. kola Prve lige Federacije naše zemlje. Derbi se zasigurno igra u Gradačcu gdje će Zvijezda dočekati lidera Bosnu iz Visokog.

"Za vikend nas očekuje veoma teška i jaka utakmica, ali mi odlično radimo ovu sedmicu i maksimalno smo fokusirani na tu utakmicu. Svi jedva čekamo da istrčimo na teren i da demantujemo sve ono što se desilo na utakmici sa Bosna Semom", kazao je prvotimac Zvijezde Ermin Huseinbašić.

Radujemo se odlasku u Gradačac. To je pravi klub sa tradicijom i navijačima, a mi očekujemo fer i korektnu utakmicu. Neka pobijedi bolji", jasan je bio član Bosne Adnan Hodžić.

Travnik je favorit na svom stadionu protiv Čapljine, kao i GOŠK protiv Bosna Sema, Oba ova tima tražit će pobjedu, te čekati eventualni kiks Bosne u Gradačcu.

"Što se tiče ekipe Čapljine, mi smo svjesni da se ta ekipa pojačala na polusezoni. Jako disciplinovana, jaka, čvrsta ekipa koja se pretežno brani i nadam se da će tako igrati u Travniku” kaže trener u stručnom štabu Vezira Senad Bajrić.

U derbiju donjeg dijela tablice snage će odmjeriti Radnički i Velež. Oba tima su pod imperativom pobjede, a to se posebno odnosi na domaće.

"Prije svega veliko hvala mojim saigračima na pruženoj partiji u Orašju, odigrali smo onako kako smo se za taj susret i spremali cijele sedmice. Bili smo jako borbeni, čvrsti i organizovani, ali ostaje veliki žal jer nismo vratili bodove u Lukavac, jer svaki nam bod znači u borbi za opstanak. Pred nama su novi izazovi, tako da potpuno spremni i motivisani idemo dalje", kazao je član Radničkog Lazar Kalajanović.

"Mi jednostavno nemamo izbora, moramo u svaku utakmicu da idemo po bodove. Od prve minute ćemo krenuti ofanzivno kako bismo kraj utakmice dočekali mirno. Podatak da smo uspijeli dva puta preokrenuti rezultat je svakako pozitivan, vrlo je važno da igrači ne padaju kada prime gol. Naravno, bolje je da mi povedemo i da ne moramo stizati rezultat", kazao je za službenu stranicu FK Velež šef stručnog štaba Mostaraca Ibro Rahimić.

Kakanjski Rudar nakon tri odigrana kola drugog dijela sezone ima maksimalnih devet bodova. Taj niz žele nastaviti danas protiv Orašja.

"Na sve tri dosadašnje utakmice imali smo stanovitih problema, posebno u Banovićima, ali moji igrači su pokazali karakter i veliku želju i uspjeh nije izostao. Protiv Orašja ponovo ćemo biti oslabljeni jer Amel Hrustanović i Vedin Kulović nemaju pravo nastupa, ali to neće i ne smije utjecati na našu igru jer se na prethodnim utakmicama pokazalo da imamo rješenje za sve kadrovske probleme. Posebno me raduje evidentan napredak mlađih igrača, koji su opravdali moje povjerenje i dokazali da zaslužuju mjesto u timu. Vjerujem da će i protiv Orašja, koje spada među najstandardnije i najkvalitetnije prvoligaše, moji igrači ući izuzetno motivirani, pružiti dobru igru i da ćemo osvojiti nova tri boda i nastaviti pobjedonosni niz", ističe trener Kakanjaca Elvedin Beganović.

Budućnost je blagi favorit protiv Sloge iz Siminog Hana koja će u ovom susretu biti drastično oslabljena s obzirom na neigranje Igora Radovanovića, Samira Isanovića, Mahira Vejzovića, Selvera Ahmetovića, te Aleksandra Pantića i Almira Omerovića. Banovićanima će nedostajati samo sjajni Eldin Trumić koji ima tri žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo je apsolutni favorit protiv posljednjeplasiranog Novog Travnika, a Jedinstvo će važne bodove tražiti protiv Goražda.

Svi mečevi se igraju od 15:30 sati. Live tekstualni prijenos svih utakmica možete pratiti samo na portalu SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi