Derbi na Otoci, Velež u Visokom

Prva liga FBIH, 6. kolo

Derbi na Otoci, Velež u Visokom

E. Škorić

U Prvoj ligi Federacije BiH danas i sutra igraju se susreti šestog kola Prve lige Federacije BiH.

Derbi se bez sumnje igra na Otoci, gdje se sastaju Olimpik i Zvijezda. Radi se o bivšim premijerligašima, istaknutim favoritima za povratak u društvo najbolje i po mnogima ekipama koje su igrale najljepše u prvih pet kola.

Zvijezda nema poraz, nije primila čak ni pogodak, pa će pokušati da sačuva mrežu i na Otoci, dok je Olimpik u prilici da eventualnom pobjedom dođe na isti broj bodova kao i trenutno prvoplasirana Zvijezda.

Po svemu sudeći danas od 14:30 sati dosta uzbuđenja na Otoci, mada ne bi trebalo biti ništa manje zanimljivo i na ostalim terenima.

Velež se poslije pobjede nad Travnikom probudio i krenuo prema vrhu, no sada mu dolazi jako teško gostovanje u Visokom kod drugoplasirane Bosne, koja je uz Zvijezdu i dalje neporažena.

U Bugojnu Iskra će ugostiti Rudar iz Kaknja i pokušati novom pobjedom pobjeći iz donjeg dijela, dok je Rudar dobro startao u prvenstvo i sa 10 bodova je trećeplasirani, pa pun samopouzdanja kakanjski klub danas ide na Jaklić.

Samo dva boda osvojili su Travničani nakon pet kola, a priliku za popravni imaju danas, pošto im na Piroti gostuje Čapljina. U Živinicama Slaven traži drugu pobjedu u susretu prtoiv Jedinstva, koje igra dosta promjenljivo i uglavnom kod kuće bilježi puno bolje rezultate.

Bratstvo i Metalleghe će voditi borbu u Gračanici, a gosti iz Jajca nadaju se prvoj pobjedi. U Orašju se sastaju Orašje i Igman, devetoplasirana i desetoplasirana ekipa prvenstva. 

Novajlija u ligi, TOŠK, ostvario je tek jednu pobjedu na pet mečeva, a dosta Tešanjaca vjerovatno će sutra doći da pogleda "nabrijani" tim Sloge iz Simin Hana kojeg vodi bivši predsjednik Slobode Azmir Husić. Sloga je također favorit za najviši rang, ali dva poraza u pet kola ne idu im u prilog, pa je gostovanje u Tešnju prilika za važnu gostujuću pobjedu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Utakmica Olimpik - Zvijezda igra se od 14:30, ostali mečevi na programu su od 16:30, dok se duel TOŠK-a i Sloge igra sutra.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi