Derbi na Tušnju, Sarajevo u Bijeljini traži nastavak niza

Najava devetog kola

Derbi na Tušnju, Sarajevo u Bijeljini traži nastavak niza

E. Škorić

Četiri susreta devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će se danas, dok su preostali mečevi na programu u nedjelju.

Premijerligaški program devetog kola počinje od 16 sati, duelima u Zenici i Bijeljini, sat kasnije igra se duel u Mostaru, a šlag na kraju je derbi starih rivala Slobode i Željezničara na Tušnju.

Sloboda je ostala bez trenera Vlade Jagodića nakon katastrofalnih rezultata, ali bod u Kaknju protiv Mladosti i trijumf u Kupu nad niželigašem Azotom malo je razdrmao crveno-crne, koje će sutra, što je posebno zanimljivo, s klupe voditi bivši strateg Željezničara Slavko Petrović.

Trener Slobode svjestan je kakav posao očekuje njegove igrače, ali tvrdi da se ne obazire na to što mu u goste dolazi bivši klub. Željo tradicionalno uvijek se muči na Tušnju, ali danas je definitivno favorit u duelu sa ekipom koja je četiri puta zaredom poražena na svom stadionu.

"Nema nikakve osvete, želim bodove", poručio je Petrović u najavi utakmice, no nema sumnje da ovdje posebno želi ostvariti dobar rezultat.

Željo je u seriji dobrih rezultata, na dva je boda od vodećeg Zrinjskog i nastavit će se boriti za titulu, a s eventualnom pobjedom na Tušnju sve bi u nastavku za Admira Adžema i njegove igrače bilo lakše.

Zrinjski će Pod Bijelim brijegom pokušati da ostane na vrhu. U goste mu dolazi neugodna Mladost, a obje ekipe su pomalo istrošene nakon teških mečeva u Kupu, s tim da je Baka Slišković dosta igrača odmorio, dok je Edis Mulalić na Sarajevo ipak poslao jak sastav.

Neki će reći da se osjeti mali pad u igri Plemića, no on imaju sedam pobjeda iz osam kola i gol-razliku 17:7. Igraju dobro, Baka ima širok roster, što je jedna od prednosti ovog tima, ali i Mladost će svakako tražiti potvrdu dobrih igara.

Zanimljivo bi moglo da bude i u Bijeljini, gdje će Radnik ugostiti Sarajevo, koje se probudilo dolaskom Husrefa Musemića. Bordo tim je eliminisan u Kupu, pa će se u potpunosti posvetiti prvesntvu i pokušat će s Musemićem da nastavi  dobru seriju.

Dolazak Musemića donio je bordo timu potreban mir i vraćeno je samopouzdanje, a ostvarene su pobjede nad Vitezom i Širokim Brijegom, a još jedna pobjeda bi vratila Sarajevo u gornji dio tabele.

Što se Radnika tiče, ima negativnu seriju od tri poraza i odavno nije postigoa pogodak, pa je pod određenim pritiskom i to može da bude svakako mač s  dvije oštrice.

Tradicija kaže da će Sarajevo slaviti, ali to mora pokazati na terenu. Gosti i jesu favoriti, sve je na njihovoj strani, no ekipe poput Radnika su uvijek za respekt, posebno kada igraju na svom terenu.

Čelik se uspio spasiti prošle sezone, no ove je zakovan za dno i čini se da će teško ostati u ligi. Zeničani su u osam kola osvojili svega četiri boda uz samo jednu ostvarenu pobjedu, a u goste im stiže GOŠK, koji je uspio da ostvari već tri pobjede, ali i da upiše pet poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Moglo bi se reći da su ove ekipe tu negdje, ali ko bude imao više motiva i veću želju za pobjedom, na kraju će vjerovatno i slaviti. Čelik je ranije tri puta ugošćavao GOŠK i sva tri buda je slavio u Zenici, ali tada je ovaj tim bio znatno stabilniji nego što je to slučaj danas.

Mečevvi u Zenici i Bijeljini igraju se od 16 sati, od 17 sati igra se duel Zrinjski - Mladost, a od 19 sati sastaju se Sloboda i Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi