Derbi polusezone na Piroti, Sloga na teškom ispitu u Orašju

Susreti 21. kola Prve lige Federacije BiH

Derbi polusezone na Piroti, Sloga na teškom ispitu u Orašju

S. Mlaćo

Danas i sutra se igraju susreti 21. kola Prve lige Federacije naše zemlje.

Danas je na programu sedam susreta, dok će GOŠK i Zvijezda ovo kolo zaključiti utakmicom u nedjelju.

Derbi kola, ujedno i drugog dijela sezone igra se na Piroti. Snage će odmjeriti NK Travnik i NK Bosna Visoko, a iz oba tima najavljuju otvorenu igru.

"Što se tiče igrača, oni jedva čekaju ovakve utakmice, a ova utakmica može dosta da nam pomogne ako ostvarimo pobjedu. Svako će da dadne svoj maksimum u datom trenutku, a nadamo se da će iz toga doći i pobjeda", jasan je bio kapiten NK Travnik Ajdin Nuhić.

Burna je bila protekla sedmica za Bosnu iz Visokog. Ceh zbog nešto slabijih partija u drugom dijelu sezone platio je dosadašnji trener Faruk Dedić, a na njegovo mjesto došao je iskusni lisac Ivo Ištuk.

"Ovo je derbi utakmica, tako da favorita u ovoj utakmici nema. Mi smo maksimalno spremni za sutrašnji duel i nadamo se da možemo napraviti pozitivan rezultat. Ono u što smo sigurni je činjenica da je Travnik dobra ekipa i da znaju igrati nogomet. Mi ćemo učiniti sve što možemo da jednom dobrom fudbalskom predstavom opravdamo epitet derbija i da odigramo onako kako ekipa koja pretenduje na Premijer ligu i treba da igra“, rekao je Ištuk.

U Orašju će snage odmjeriti domaće Orašje i Sloga, a blagi favoriti su domaći, ali Sloga u drugom dijelu sezone igra sjajno i zasigurno se izabranici Nermina Bašića neće lako predati u ovom meču.

Budućnost će na svom terenu ugostit Velež. Banovićani više nemaju pravo na kiks, dok Velež iz kola u kolo pravi sve veći korak ka sredini tabele.

“Idemo da se nadigravamo i pokušamo pobijediti, iako bih ja bio zadovoljan i s jednim bodom. Najvažnije je da ne gubimo i da smo već dospjeli do mjesta koje garantuje opstanak“, istakao je kapiten Rođenih Denis Zvonić.

Rudar iz Kaknja je apsolutni favorit protiv fenjeraša Novog Travnika, dok je Radnički pod imperativom pobjede u duelu sa Goraždom.

Bratstvo će ugostiti Čapljinu, a tim Denisa Sadikovića je veoma oslabljen u današnjem meču. Nedostajat će domaćima Jaganjac, Ikanović, Šuša, Halilagić, Kuduzović, Hasić, Kadić i Rastoka.

"Za nas će ovo biti utakmica sezone. Eventualnom pobjedom bismo ušli u mirnu luku, međutim moram istaći da ćemo biti oslabljeni. Nekoliko igrača neće moći igrati zbog kartona i povreda, ali bez obzira, uvjeren sam da će svi kojima ukažem povjerenje opravdati ga i da ćemo na kraju slaviti. Mi smo najbolji kada smo ranjeni", kazao je uoči utakmice Sadiković. 

“Moramo se iskupiti i ja se nadam da ćemo nešto i napraviti u Gračanici. Bio bih i s bodom zadovoljan jer je Bratstvo kvalitetna ekipa iz vrha tabele“, jasan je bio trener Čapljine Damir Beća.

Jedinstvo će pod Borićima ugostiti Bosna Semu, koja se nalazi u veoma nezavidnoj poziciji i očekuje se veoma neizvjestan meč.

Prva liga Federacije, 21. kolo:

HNK Orašje - FK Sloga SH.

FK Budućnost - FK Velež

FK Rudar Kakanj - NK Novi Travnik

FK Radnički - FK Goražde

NK Bratstvo - HNK Čapljina

NK Jedinstvo - FK Bosna Sema

NK Travnik - NK Bosna Visoko

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja:

NK GOŠK - NK Zvijezda

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi