Derbi pripao Zvijezdi, Branitelj slavio u Goraždu

Prva liga FBiH, 13. kolo

Derbi pripao Zvijezdi, Branitelj slavio u Goraždu

Danas je odigrano sedam susreta 13. kola Prve lige FBiH, a vodeći Metalleghe BSI ostvario je pobjedu u duelu protiv GOŠK-a iz Gabele. 

Izabranici Nermina Bašića do sedme ovosezonske pobjede stigli su trijumfom nad GOŠK-om (2:1), a vodeći gol na utakmici viđen je u 44. minuti. Dosuđeni jedanaesterac uspješno je realizirao Duško Sakan, a za udvostručenje vodstva pogodio je Sandro Marin u 85. minuti. Do kraja utakmice gosti su preko Josipa Ereiza ublažili poraz. 

Zvijezda je u derbiju kola pobijedila vodeću Budućnost rezultatom 2:0. Lazar Đorđević je u 33. minuti doveo svoj tim u vodstvo, da bi potom u samom finišu Igor Mišan postigao novi pogodak i ujedno posljednji na utakmici. 

Fudbaleri Branitelja seriju loših rezultata prekinuli su u Goraždu, gdje su savladali istoimenog domaćina sa minimalnih 1:0. Za zlata vrijedan trijumf pobrinuo se brazilski internacionalac Renato. 

Razloga za slavlje imali su i u taboru Bosne. Tim iz Visokog je na domaćem terenu savladao Bratstvo rezultatom 2:1, a prvi su do vodstva stigli gosti nakon što je neoprezni Karavelić pogodio vlastitu mrežu. Bosna je do kraja poluvremena uspjela izjednačiti golom Hadžića, a onda je pet minuta prije kraja utakmice Mirvić pogodio za preokret Bosne i konačnih 2:1. 

Novi Travnik je kao domaćin savladao Čapljinu (2:0) golovima Buljubašića i Gavrića, a zahvaljujući Dželi i Gafuroviću istim rezultatom slavio je i Rudar nad Slogom. U krajiškom derbiju između Jedinstva i Podgrmeča slavili su domaći rezultatom 1:0. Bišćanima je pobjedu donio defanzivac Kovačević. 

Prva liga FBiH, 13. kolo: 

Metalleghe - GOŠK 2:1
Zvijezda - Budućnost 2:0
Goražde - Branitelj 0:1
Bosna Visoko - Bratstvo 2:1
Novi Travnik - Čapljina 2:0
Rudar Kakanj - Sloga 2:0
Jedinstvo - Podgrmeč 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.