Derbi razočarao, Sarajevo slavi plasman u polufinale

Kup BiH

Derbi razočarao, Sarajevo slavi plasman u polufinale

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva posljednji su izborili polufinale Kupa BiH. Bordo tim je uspio zadržati nulu na Koševu protiv Željezničara i zbog gola više u gostima (1:1 na Grbavici) proći dalje.

Očekivali smo puno više od večerašnjeg gradskog derbija. Za razliku od prve utakmice, koja je odigrana na Grbavici prije dvije sedmice, na Koševu blijedo izdanje igrača obje ekipe.

Sarajevo je igralo nešto povučenije, jer je rezultat 0:0 garantovao bordo timu prolaz u polufinale, dok je Željo svoju šansu čekao iz kontranapada.

U prvih 45 minuta vrijedi istaknuti samo dvije šanse, po jedna na obje strane. U 15. minuti, nakon pasa Stojčeva, Velkoski je pucao preko gola, a u 40. minuti Hodžićev udarac odbranio je Bandović.

U nastavku utakmice, u petoj minuti drugog dijela,  velika bakljada navijača Sarajeva. Gostujući nogometaši krenuli su ofanzivnije, jer im je u svakom slučaju bio potreban gol za svaku nadu u polufinale. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Imao je Željezničar veliku šansu u 63. minuti. Stanić je ubacio, a Hodžić je sa svega dva metra glavom pucao pored gola. Domaći nogometaši nisu zaprijetili nijednom gostujućem golmanu Lončariću u nastavku utakmice, dok su sarajevski Plavi na sve načine pokušavali ugroziti gol Bandovića, ali na kraju ni jedna lopta nije završila u domaćoj mreži. U samoj završnici Željo je zabio gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije.


Ipak, sve u svemu, sarajevski derbi nije opravdao očekivanja. Sarajevo ide dalje, te će se zajedno sa Širokim Brijegom, Zrinjskim i Čelikom boriti za trofej. Osim oga, svi nabrojani klubovi, osim Čelika, borit će se i za naslov u Premijer ligi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti