Derbi starih rivala na Koševu, Petrović se vraća u Bijeljinu

Premijer liga, 5. kolo

Derbi starih rivala na Koševu, Petrović se vraća u Bijeljinu

Nakon što su jučer Mladost i Čelik svojim međusobnim okršajem (1:0) otvorili 11. kolo Premijer lige BiH, svih pet preostalih utakmica igraju se danas u terminima od 15:00 i 15:30.

Najinteresantnija utakmica igra se na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje Slobodu. Bordo tim je u seriji od četiri utakmice bez poraza u kojim je osvojio osam bodova, dok je Sloboda u potpuno suprotnoj situaciji i ona baš četiri utakmice ne zna za pobjedu (2 boda). Ovaj tim je u prošloj sezoni savladao Sarajevo čak tri puta u četiri okršaja. Od posljednjeg duela ova dva tima stvari su se bitno promijenile, Sloboda je ostala bez Husića i Musemića i svakako je da ih danas očekuje težak posao i pravi ispit.

Sarajevo se, dakle, ne može pohvaliti dobrim skorom u međusobnim duelima sa Slobodom gledajući blisku prošlost, ali je danas definitivno u ulozi favorita. Meč na Koševu se igra s početkom u 15 sati i opravdano mu dodjeljujemo epitet derbija kola.

Drugi derbi kola, koji bi rezultatski mogao biti čak i neizvjesniji nego onaj na Koševu, će u Bijeljini odigrati Radnik i Željezničar. Oba tima su loše ušla u prvenstvo ali su s vremenom podigla formu i trenutno je teško odrediti favorita. Željezničar je u prošlom kolu protiv Metalleghea pružio svoju najbolju partiju u sezoni, dok Radnik drži svoj sjajan ritam nametnut još prošle sezone i odlazak Petrovića sa klupe uopšte nije poremetio ovaj tim. Karizmatični trener je iz Bijeljine stigao upravo na Grbavicu i danas će prvi put od odlaska gostovati na stadionu na kojem je ispisao historiju Radnika osvojivši Kup BiH u prošloj sezoni. Upravo povratak Petrovića u Bijeljinu daje posebnu draž ovoj utakmici koja se igra u 15:30.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U istom terminu igraju se mečevi na Piroti, gdje Zrinjski gostuje Metallegheu, te u Krupi na Vrbasu gdje će Krupa ugostiti Vitez. Plemići su i ove sezone istakli najozbiljniju kandidaturu za šampionski naslov i svakako da se od njih očekuje da utakmice poput ove rješavaju u svoju korist, dok bi ekipi iz Jajca sve osim poraza bilo ravno osvajanju tri boda. Krupa je tim koji na svom terenu predstavlja opasnost za sve klubove u ligi, pa je Vitez, koji je prije nekoliko dana ostao bez trenera Borisa Pavića,  autsajder u ovom duelu.

Na Otoci se s početkom u 15 sati sastaju Olimpic i Široki Brijeg, timovi koji tradicionalno igraju neizvjesne i zanimljive mečeve. Olimpic je od svoje četiri domaće utakmice ove sezone izgubio u tri navrata, a Široki ima namjeru postati četvrti tim koji će odnijeti tri boda sa Otoke. Na domaćim je da učine sve da tako ne bude, ali su Širokobriježani objektivno tim koji bi trebao biti bliži pobjedi u današnjem susretu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi