Derbi u Banjaluci, Rudar na vrućem gostovanju u Zvorniku

Prva liga RS, play-off

Derbi u Banjaluci, Rudar na vrućem gostovanju u Zvorniku

D. Vejo

Do kraja Prve lige Republike Srpske ostalo je još 10 kola, odnosno utakmica play-off faze prvenstva.

U prvom kolu, epitet derbija nosit će duel koji se igra na Gradskom stadionu u Banjaluci, a gdje će snage odmjeriti lider na tabeli Borac i Kozara iz Gradiške. Obje ekipe pune samopouzdanja dočekuju pomenuti duel s obzirom da su ostvarili pobjede u posljednjem kolu regularnog dijela šampionata.

Trener crveno-plavih Vule Trivunović kazao je da će priliku dati svim igračima da pokažu koliko mogu, dok strateg tima iz grada na Savi ne može pretjerano kalkulisati jer ima najmlađi tim u ligi.

Meč između Borca i Kozare igra se u nedjelju od 18.30 sati.

Drugoplasirani Rudar koji je svoje šanse sveo na minimum kada je u pitanju borba za prvo mjesto, gostovat će u Zvorniku tamošnjoj Drini. Svakako da zvornička publika neće ostati uskraćena za kvalitetan fudbal iz razloga što se radi u susretu prošlogodišnjih premijerligaša. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 16.30 sati.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u Derventi, gdje će Podrinje otputovati na megdan Tekstilcu. Posljednji susret ove dvije ekipe završio je podjelom bodova (1:1), pa s toga je u najavi dosta čvrsta igra na oba fronta. Termin odigravanja ovog dueal također je zakazan za subotu od 16.30 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi