Derbi u Banjoj Luci, Sarajevo domaćin Travniku

BH Telecom Premijer liga, 6. kolo

Derbi u Banjoj Luci, Sarajevo domaćin Travniku

Zbog reprezentativnih obaveza naše najbolje fudbalske selekcije, nakon 5. kola BH Telecom Premijer lige koje je odigrano u srijedu, ovoga vikenda pred nama su utakmice šeste runde domaćeg fudbalskog šampionata.

Fudbaleri Željezničara su se nakon dva remija i domaćeg poraza o aktuelnog šampiona Zrinjskog pobjedom u gostima kod Radnika vratili na pobjednički kolosijek. Izabranici Admira Adžema tim putem žele nastaviti i u drugom uzastopnom gostovanju, i to kod Drine u Zvorniku. Malu prednost u ovome susretu imati će novajlija u Premijer ligi, obzirom da fudbaleri Drine svoju utakmicu 5. kola, u kojoj su se trebali sresti sa Sarajevom, nisu odigrali.

Derbi začelja u ovome kolu odigrati će se u Vitezu. Domaćem sastavu, koji nakon pet utakmica ima svega jedan osvojen bod, u goste stiže ekipa Radnika. Tim iz Bijeljine nije u ništa bolje položaju u odnosu na Vitežane, imaju identičan skor, četiri poraza i jedan remi. Ovaj duel odlučivati će o tome kome će pripasti "fenjer" nakon što se kompletira 6. kolo.

Aktuelni šampion i trenutno prvoplasirani sastav BH Telecom Premijer lige, ekipa Zrinjskog, će na gostovanje kod Slobode. Tuzlaci su nakon dva uvodna trijumfa upisali tri uzastopna poraza, pa će izabranici Denisa Sadikovića morati dati svoj maksimum ukoliko žele prekinuti ovaj negativni trend.

Zanimljivo će svakako biti i u Gradačcu. U grad Zmaja od Bosne stiže Slavija, a izabranici Dragana Radovića jedan su od pet timova koji u dosadašnjem dijelu prvenstva ne zna za poraz. Isto tako sa druge strane ekipa Zvijezde ne zna za pobjedu, a pored dva poraza na svom kontu ima tri remija. Ekipa sa Banja Ilidže će sigurno napasti svoju prvu "tricu" u novoj sezoni, ipak ni Lukavičani u ovom susretu neće biti bez ambicija.

Jedan od najzanimljivijih susreta u 6. kolu odigrati će u Vrapčićima Velež i Olimpic. Rođeni su bez poraza, uz tri remija imaju i dvije pobjede, dok su s druge strane Vukovi nakon uvodnog poraza od Željezničara u prvom kolu u uzlaznoj putanji i sigurno je da ćemo gledati zanimljiv duel. Interesantno za ovaj meče jeste da su sadašnji treneri ove dvije ekipe, Mirza Varešanović i Nedim Jusufbegović, tokom svoje karijere sjedili i na klupama svojih današnjih rivala.

Posljednji od šest subotnjih mečeva koji počinju u 16 sati i 30 minuta odigrati će u Bijeljini Mladost iz Velike Obarske i Čelik. Zeničani su u blagoj krizi na samom početku prvenstva, a ekipa Nizaha Hukića još uvijek je u lovu na svoju prvu pobjedu. Nakon velikog boda iz domaćeg duela sa Sarajevom koji im je donio Saša Mišić "skinutim" penalom Nemanji Bilbiji, Mladost je sa 1:0 poražena na Piroti, a u ovom duelu tražiti će svoju drugu ovosezonsku pobjedu.

Derbi ovoga kola će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sa početkom u 20 sati odigrati Borac i Široki Brijeg. Borac je doživio previsok poraz na Otoci, obzirom na prikazanu igru, a Širokobriježani nisu idealan protivnik za "vađenje". Na ruku fudbalerima Vinka Marinovića ne idu ni rezultati iz protekla tri domaća duela sa Širokim Brijegom, a u sva tri navrata Hercegovci su odnijeli bod iz grada na Vrbasu.

Šesto kolo Premijer lige BiH kompletirati će se utakmicom na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u kojoj će Sarajevo ugostiti Travnik. Ovaj meč dokazati će da li su se i koliko uspješno izabranici Dženana Uščuplića oporavili od teškog poraza u revanšu play-off faze Europa lige od Borussije M'gladbach. Utakmica na najvećem bh. stadionu na programu je u nedjelju, 31. augusta sa početkom u 20 sati.

BH Telecom Premijer liga, 6. kolo: 
Subota, 30. august 
Drina – Željezničar (16:30)
Vitez – Radnik (16:30)
Sloboda – Zrinjski (16:30)
Zvijezda – Slavija (16:30)
Velež – Olimpic (16:30)
Mladost – Čelik (16:30)
Borac – Široki Brijeg (20:00)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja, 31. august
Sarajevo – Travnik (20:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.