Derbi u Brčkom, SFK 2000 dočekuje Gradinu

Treće kolo Premijer ženske lige BiH

Derbi u Brčkom, SFK 2000 dočekuje Gradinu

S. Mlaćo

Nakon što proteklog vikenda kolo nije igrano zbog razvojnog turnira U-18 rerpezentacija na kojem je učestvovala i selekcija naše zemlje, u subotu i nedjelju igra se treće kolo Premijer ženske lige BiH za seniorke.

U Brčkom domaća Lokomotiva, jedina momčad sa stopostotnim učinkom iz prva dva kola, dočekuje ŽNK Iskra Bugojno  koji je u prošlom kolu na svom terenu deklasirao ŽFL Banja Luka sa 3:0. Bit će to veoma zanimljiva  i neizvjesna utakmica, koja sa pravom nosi epitet derbija kola.

Naš šampion SFK 2000 nakon prolaza među najbolje 32 ekipe  u Evropi u kampu Butmir dočekat će ŽOFK Gradinu i sve osim uvjerljive pobjede izabranica Samire Hurem bilo bi ravno senzaciji.

Prve bodove u novoj sezone tražit će ŽFK Banja Luka i ŽFK Modriča, dvije momčadi koje su veoma loše otvorilu sezone.

U četvrtom, ujednom i posljednjem susretu ovog kola, Mladost će u Poljavnicama dočekati ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine.

Ovog vikenda igrat će se i susreti trećeg kola Premijer ženske lige za kadetkinje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi