Derbi u Bugojnu, Vitez u Donjem Vakufu

Druga liga FBiH grupa Zapad

Derbi u Bugojnu, Vitez u Donjem Vakufu

S. Mlaćo

U subotu se igra svih šest susreta 25. kola Druge lige FBiH grupa Zapad.

U derbiju ovog kola na Jakliću u Bugojnu će snage odmjeriti Iskra i Krajina iz Cazina, a ukoliko Bugojanci slave i zvanično bi kolo prije kraja osigurali naslov prvaka i plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Ukoliko gosti ostanu neporaženi, dodatno bi zakomplikovali završnicu prvenstva. Drugoplasirani Vitez važne bodove će tražiti u Donjem Vakufu protiv Radnika, koji kući igra sjajno. Očekuje se kvalitetna i efikasna utakmica.

Vitez uz Bužima će na svom terenu ugostiti Busovaču, dok će Podgrmeč nove bodove tražti protiv Krajišnika iz Velika Kladuše.

Kiseljak je favorit na svom terenu protiv Ključa, dok će važne bodove u borbi za opstanak u Turbetu tražiti Vlašić protiv Bratstva iz Bosanske Krupe.

Svi mečevi se igraju u 17:30 sati.

Druga liga FBiH grupa Zapad, 25. kolo:

Podgrmeč - Krajišnik

Kiseljak - Ključ

Vlašić - Bratstvo

Radnik DV. - FK Vitez

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Iskra - FK Krajina

Vitez - Busovača

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi