Derbi u Gabeli, Jedinstvo se "vadi" u Jablanici

Derbi u Gabeli, Jedinstvo se "vadi" u Jablanici

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice drugog kola Prve lige Federacije BiH. Najviše uzbuđenja trebao bi ponuditi nedjeljni meč između GOŠK-a i Bratstva, obzirom da se radi o ekipama koje su istakle kandidaturu za ulazak u viši rang. 

Tim GOŠK-a predvođen trenerom Damirom Borovcem u prošlom kolu uspio je osvojiti bod na vrućem gostovanju u Bihaću, a Gabeljani ni u utakmici sa Bratstvom neće moći računati na iskusnog veznjaka Stjepanovića koji se još uvijek žali na povredu aduktora. 

Bišćani će šansu za iskupljenje svojim navijačima tražiti u Jablanici, gdje će odmjeriti snage 

sa ekipom Turbine koja je u prošlom kolu poražena od Mladosti sa 2:1. Mladost je pobjedom zasigurno podignula samopouzdanje pred gradski derbi derbi sa Rudarom, koji i ove sezone najavljuje bitku za sami vrh tabele. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Publika u Jajcu s nestrpljenjem očekuje utakmicu na uređenom stadionu Mračaj, gdje bi novi federalni prvoligaš Metalleghe BSI trebao opravdati ulogu favorita i bez većih problema doći do bodova protiv Budućnosti. Isto se očekuje i od Čapljine koja će na stadionu Bjelave ugostiti bivšeg premijerligaša iz Orašja, čiju je svlačionicu u ljetnom prijelaznom roku napustila većina standardnih prvotimaca iz prošle sezone. 

U Sanskom Mostu domaći Podgrmeč ugostit će Radnički iz Lukavca koji je u prošlom kolu podijelio bodove sa Rudarom odigravši 1:1. Gradina će prve bodove tražiti na svom stadionu protiv Igmana, dok Branitelj dočekuje odličnu ekipu Goražda.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.