Derbi u Goraždu, GOŠK gostuje u Jajcu

Najava 6. kola 1. lige FBiH

Derbi u Goraždu, GOŠK gostuje u Jajcu

Utakmicama šestog kola nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH. Epitet derbija imat će susret između Goražda i Mladosti, obzirom da se radi o ekipama koje se nalaze na čelu tabele s 12 osvojenih bodova. 

Zanimljivo će svakako biti i na stadionu Mračaj u Jajcu, gdje će razigrana ekipa Metalleghea ugostiti GOŠK iz Gabele koji još uvijek ne zna za poraz. Pohvaliti se tom statistikom mogu i fudbaleri Radničkog iz Lukavca, koji u ovom kolu gostuju u Konjicu kod ekipe Igmana. Podgrmeč koji se nalazi na pretposljednjoj poziciji, bodove spasa tražit će na svom stadionu protiv Orašja. Sanjani su u ovom susretu pod imperativom i svaki drugi rezultat osim pobjede bio bi neuspjeh za tim Benjamina Ključanina. 

Iako su u prijelaznom roku doveli nekoliko provjerenih imena, Gradina iz Srebrenika nakon pet odigranih kola nalazi se na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom. Pred timom iz Srebrenika danas je najteži zadatak, a u goste im dolazi odlična ekipa Bratstva iz Gračanice. 

Uloge favorita na domaćem terenu imaju Rudar u duelu protiv Budućnosti, odnosno Turbina protiv Čapljine. Meč između Branitelja i Jedinstva jedino se igra u nedjelju, a Bišćani će biti oslabljeni neigranjem Žuržinova, Topića i Milenkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.