Derbi u Lukavcu, u Goraždu se plaše 'igranke'

Prva liga FBiH, 14. kolo

Derbi u Lukavcu, u Goraždu se plaše 'igranke'

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 14. kola Prve lige Federacije BiH, a najviše pažnje plijene mečevi između Radničkog i GOŠK-a, te Goražda i Rudara.

Radnički koji još uvijek ne zna za poraz, na Jošiku će ugostiti šestoplasirani GOŠK, a tim Irfana Džinde ukoliko želi zadržati vrh ljestvice morat će u sutrašnjoj utakmici dati svoj maksimum.

Isto se očekuje i od fudbalera Goražda, koji će nakon gostujućeg trijumfa u Jablanici ugostiti Rudar iz Kaknja. Čelnici Goražda jako su nezadovoljni suđenjem u dosadašnjem dijelu šampionata, te se boje nove 'igranke'. Pravdu na ovom susretu dijelit će Mirza Kazlagić, a Goraždani strahuju da bi zbog nekih viših interesa, sudija iz Cazina mogao igrati glavnu ulogu u sutrašnjem duelu. Da li je njihov strah opravdan, saznat ćemo sutra...

Zanimljivo će svakako biti i u Bihaću. U grad na Uni stiže Budućnost čije ohrabrujuće ovosezonske partije zadaju glavobolje fudbalerima Jedinstva. Bišćani su u ovom susretu pod imperativom pobjede i svaki drugi rezultat osim pobjede bio bi neuspjeh za tim kojeg s klupe predvodi Halim Stupac. 

"Dobro smo se pripremili za sutrašnji meč protiv Budućnosti. Svjesni smo da neće biti lako, obzirom da nekoliko važnih igrača neće biti treneru na raspolaganju, ali uz maksimalno zalaganje uvjeren sam da će bodovi ostati u Bihaću", kazao je fudbaler Jedinstva, Teufik Bajrektarević.

Nakon poraza u Gračanici, Metalleghe pobjedom nad Gradinom želi održati korak za vodećim ekipama, kao i četvrtoplasirana Mladost koja u Doboju kod Kaknja dočekuje Čapljinu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Najlakši zadatak u ovom kolu imat će Bratstvo iz Gračanice koje će na domaćem terenu odmjeriti snage s posljednjeplasiranim Orašjem, dok će Branitelj na Rodoču dočekati Podgrmeč koji ima svega jedan bod više od Mostaraca. 

Igman će priliku za bijeg sa dna imati u susretu protiv Turbine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.