Derbiji u Zenici i na Otoci, Željo na popravnom

Danas mečevi petog kola

Derbiji u Zenici i na Otoci, Željo na popravnom

Danas su na programu mečevi pet kola BHT Premijer lige BiH. Najzanimljiviji susreti igrat će se u Zenici i Sarajevu. 

Stari rivali Čelik i Velež ukrstit će koplja u utakmici koja je od velikog značaja za posrnule Zenučane. Mostarci u prva četiri kola ne znaju za poraz, nalaze se u vrhu tabele i sa pobjedama žele nastaviti i danas.

Drugi derbi igrat će se na stadionu Otoka u Sarajevu. Tamo će Olimpicov gost biti banjalučki Borac. Banjalučani su se probudili nakon lošeg starta i sa dva vezana trijumfa najavili pohod na vrh tabele.

Zanimljivo će biti i u Travniku. Mladost će po svaku cijenu želejti izbjeći poraz, dok je pobjeda Travniku itekako potrebna.

Slavija potvrdu bodova iz Viteza traži na 'domaćem' terenu protiv Slobide koja u Foču putuje nakon dva uzastupna poraza s ciljem da prekine taj niz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi trijumf u petom kolu tražit će i Željezničar u Bijeljini. Radnik na startu sezone igra neefikasno i slabo, dok se formom ne mogu pohvaliti ni sarajevski Plavi.

Uloge favorita na domaćem terenu imaju Zrinjski u duelu protiv Viteza, odnosno Široki Brijeg protiv Zvijezde. Meč Sarajeva i Drine odgođen je zbog nastupa tima sa Koševa u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.