Deset igrača koji se imaju pravo nadati Mešinom pozivu

Oni kucaju na vrata A tima

Deset igrača koji se imaju pravo nadati Mešinom pozivu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će krajem ovog mjeseca odigrati dvije utakmice, koje će selektoru Mehmedu Baždareviću poslužiti kao idealna prilika da isproba neke nove fudbalere.

Zmajevi će prvo 25. marta igrati kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara, a zatim će tri dana kasnije gostovati reprezentaciji Albanije u Elbasanu.

S obzirom da je našoj reprezentaciji neminovna smjena generacija, koja se opasno približava, dolazi vrijeme kada bismo se trebali početi više oslanjati na neke mlađe snage.

Širom Evrope naši mladi fudbaleri s mnogo uspjeha nastupaju za svoje klubove, ali do sada nikada nisu dobijali ozbiljniju priliku u A timu, a neki od njih ni poziv.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Predstojeća utakmica protiv vjerovatno najslabije reprezentacije u Evropi će biti prava prilika da na sceni vidimo neka nova lica, a šta tek reći za meč protiv Albanije ako znamo da prijateljske utakmice i služe kako bi se isprobavanjem novih igrača proširio krug ozbiljnih kandidata za neka sljedeća okupljanja. 

U nastavku pogledajte listu od deset fudbalera koji se s pravom mogu nadati pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ako ne za predstojeće dvije utakmice, onda u skorijoj budućnosti. Tu je veliki broj mladih igrača, ali i nekoliko iskusnijih koji u posljednje vrijeme igraju u dobroj formi, pa ne bi bilo iznenađenje da ih (ponovo) vidimo u A timu.

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi