Deveto kolo omladinskih Premijer liga BiH

Deveto kolo omladinskih Premijer liga BiH

Odigrani su susreti devetog kola kadetskog i juniorskog fudbalskog prvenstva naše zemlje.

U konkurenciji kadeta, vodeće Sarajevo je na svom terenu savladalo vršnjake iz Travnika sa sigurnih 3:0. Kadeti Olimpica su također u Sarajevu savladani od Borca sa 0:3, a Velež i Široki Brijeg su remizirali u Mostaru rezultatom 1:1.

 

U konkurenciji juniora na tabeli vodi Široki Brijeg koji je u ovom kolu bio ubjedljiv protiv Veleža u Mostaru te je slavio sa 1:5. Juniori Sarajeva savladali su Travnik sa 4:1, a strijelac sva četiri pogotka bio je Alem Plakalo. Borac je i u juniorskoj konkurenciji bio bolji od Olimpica, a rezultat je glasio 1:2. 

 

Također treba istaknuti da će se susret devetog kola u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji između prijedorskog Rudara i Željezničara odigrati 10. oktobra.

 

KADETI:

GOŠK-Leotar 2:2, Velež-Široki Brijeg 1:1, Sarajevo-Travnik 3:0, Olimpic-Borac 0:3, Gradina-Zvijezda Gradačac 0:2, Čelik-Slavija 0:2, Radnik-Zrinjski 1:0

 

JUNIORI:

GOŠK-Leotar 0:2, Velež-Široki Brijeg 1:5, Sarajevo-Travnik 4:1, Olimpic-Borac 1:2, Gradina-Zvijezda Gradačac 1:2, Čelik-Slavija 2:0, Radnik-Zrinjski 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.