Diabang i Pljevljak srušili Mladost

Velika pobjeda Bratstva

Diabang i Pljevljak srušili Mladost

A. Beganović

U derbiju 11. kola Prve lige FederacijeBosne i Hercegovine fudbaleri Bratstva su u Gračanici rezultatom 2:0 savladali Mladost.

Derbi 11. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine opravdao je očekivanja, a do pobjede je stiglo Bratstvo, koje se priključilo borbi za sami vrh prvoligaške tabele.

Domaći su fenomenalno otvorili utakmicu i već u 6. minuti su prekjo Diabanga stigli do prednosti. I nakon vodstva domaći su imali više od igre, a to su kapitalizirali pred sami odlazak na odmor.

Igrala se 43. minuta, kada je jedan od najboljih pojedinaca susreta, Rijad Pljevljak, udvostručio prednost domaćih. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Bratstvo je sasvim zasluženo stiglo do velika tri boda.

Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine, 11. kolo:
Bratstvo - Mladost 2:0 (Diabang 6', Pljevljak 43')
Bratstvo: Hamzabegović, Pantić, Salkić, Puturalić, Diabang, Kadrić, Omerović, Pljevljak, Vehabović, Kadić, Delić
Mladost: Šabić, Hrvat, Gačan, Hasanović, Misuć, Huseinspahić, Dilaver, Bajramović, Karzić, Durmić, Hrelja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.