Junak Mladosti nakon Željezničara

Dilaver: Dali smo sve od sebe, zasluženo smo pobijedili

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti jučer su u Zenici napravili veliko iznenađenje, te savladali favorizovani Željezničar rezultatom 2:1, strijelac oba gola za ekipu iz Kaknja bio je 25-godišnji napadač Haris Dilaver.

Nakon što je sa dva gola prošle sezone u posljednjem kolu uveo Mladost u Premijer ligu, a zatim i zabio prvi pogodak za klub u najjačem rangu, ovaj sjajni Zeničanin je sa dva gola velikom Željezničaru zlatnim slovima još jednom upisao svoje ime u historiju kluba iz Kaknja.

Nakon sjajne igre i pobjede nad klubom s Grbavice, bivši igrač Čelika i Viteza govorio je za SportSport.ba.

"Jako dobra utakmica, dobar tempo i mislim da smo zasluženo osvojili tri boda. Bez obzira što je Željo došao bez Kosorića i Đelmića, oni su ekipa za respekt. Mi smo dali svoj maksimum, dali smo zadnji atom snage i obradovali smo svoje navijače. Drago mi je što se sve spontano ovo dešava, da postižem golove koji su toliko bitni za naš klub, ja ću davati sve od sebe i u narednim utakmicama da ostvarimo što bolje rezultate", nada se Dilaver.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon reprezentativne pauze slijede tri teške utakmice, od čega su dva uzastopna gostovanja.

"Protiv Veleža koji je u lošoj situaciji, mislim da imamo šansu za dobar rezultat i tamo ćemo imati priliku za pozitivan rezultat. Široki je ekipa za respekt, svake godine su u vrhu, ganjaju Evropu i vidjet ćemo šta možemo na Pecari. Kada je u pitanju utakmica protiv Slobode, igrat ćemo vjerovatno na našem stadionu u Kaknju, nadam se punim tribinama i naravno našoj pobjedi protiv veoma snažne Slobode, koja pokazuje da će igrati važnu ulogu u Premijer ligi ove sezone", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti