Ofanzivac Čelika

Dilaver: Dobro se nosimo s pritiskom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u komšijskom derbiju dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

 Zeničani žele do četvrte uzastopne pobjede, dok Mladost u Zenicu dolazi rasterećena rezultatskim, ali kao i u prijašnjim utakmicama izabranici Husrefa Musemića u svakoj utakmici su maksimalno motivisani i spremni za borbu na terenu.

Najveća prijetnja za gol Mladosti sutra će svakako biti od napadačkog trojca Karić-Brković-Dilaver, a upravo ovaj posljednji danas je govorio o duelu protiv kluba u kojem je proveo dvije nezaboravne sezone.

"Čelik svih devet utakmica u ovoj polusezoni igra pod pritiskom, sutrašnja utakmica je veoma bitna za nas, pokazali smo da se dobro nosimo s pritiskom i da jasno idemo ka svome cilju, a to je opstanak. Sutrašnja utakmica sigurno neće biti lagana, ali mi smo se spremali čitavu utakmicu, svi smo zdravi osim Salčinovića koji muku miči sa zadnjom ložom. Mi smo spremni da uz pomoć naših navijača dođemo do tri boda i te pobjede. Ne zamaramo se ostalim rezultatima, poslije dugo vremena trebali bi da izađemo iz te opasne zone" nada se Dilaver.

Sutrašnja utakmica za njega sigurno nosi određene emocije

"Mladost je moj bivši klub i nosim jako lijepe uspomene iz te sredine. Svi u klubu dišu ko jedan i to njihovi rezultati potvrđuju i ponosan sam što sam bio tog kolektiva. Postigao sam gol u prošloj utakmici i nisam se radovao naravno, to je moje pravo na period proveden u Kaknju, isto tako ako sutra postignem gol neću ga slaviti. U ovoj polusezoni dolaskom šefa Pavića igram na poziciji krilnog napadača, ja sam to prihvatio radi uspjeha ekipe, svi trebamo biti podređeni ekipi i našem cilju. Igrao sam nekad ovu poziciju, kada sam izašao iz juniora, naravno ja bih volio da igram centralnog napadača, ali učinit ću sve što trener od mene traži" kaže Dilaver.

Dolaskom Borisa Pavića na klupu Čelika, ekipa je podigla samopouzdanje usljed dobrih rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pobjede su bitan detalj za nas igrače, sa pobjedama raste i samopouzdanje kod igrača, atmosfera kada je došao šef na klupu Čelika ije bila najbolja, ali evo u posljednjih pet utakmica ubilježili smo tri pobjede. na proljeće nemamo poraza, dižemo se iz utakmice u utakmicu.Da je tek sada počela liga, mislim da bi na kraju bili među tri-četiri ekipe u prvenstvu" kazao je Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti