Dilaver: Napravili smo  poduhvat, ali to slabo ko cijeni

Prvi strijelac Čelika za SportSport.ba

Dilaver: Napravili smo poduhvat, ali to slabo ko cijeni

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika opstali su u Premijer ligi, te će i naredne sezone igrati u najjačem rangu našeg nogometa.

Zeničane su nakon prvog dijela sezone svi već preselili u 1.ligu FBiH, ali je na proljeće ekipa s Bilinog Polja odigrala maestralno i na kraju zasluženo ostvarila opstanak u ligi.

Jedan od onih koji imaju velika zasluge u opstanku crno-crveni jeste i 27-godišnji napadač Haris Dilaver. Ovaj Zeničanin u zimskom prelaznom roku vratio se iz Grčke u matični klub kako bi pomogao u borbi za opstanak, a na kraju je sa šest golova u 14 nastupa bio najbolji strijelac kluba u čitavoj sezoni.

Dilaveru kao i većini igrača istekao je ugovor s Čelikom, a kakva je trenutna situacija u i oko kluba, neće nas iznenaditi, ako se Zeničani i naredne sezone budu borili za opstanak. Ovaj napadač za SportSport.ba govorio je o završenoj sezoni, svojim igrama, podršci navijača, te svojim ličnim ambicijama u narednom periodu.

"Evo nakon sedam-osam dana koliko ima da je završeno prvenstvo tek sam svjestan kakav smo poduhvat napravili u proljetnom dijelu prvenstva. Niko nas nije ozbiljno shvaćao, mi smo naporno radili na treninzima, a na utakmicama ostavljali posljednji atom snage. Podatak da u 2017. godini nemamo poraza i da smo jedina ekipa u Premijer ligi dovoljno govori koliko smo kvalitetni i odlučni bili na proljeće. Naravno da to ništa ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača, od one prve utakmice protiv Zrinjskog, pa na svakoj ostaloj do kraja prvenstva. Oni su nam bili veliki vjetar u leđa i naravno da je gušt igrati pred dobro ispunjenim tribinama Bilinog Polja, nego pred praznim kao što je to proteklih godina bilo", ističe Dilaver.

Iza njega je dobra polusezona, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji.

"Uspjeh ekipe je uvijek na prvom mjestu, kada je za šefa struke došao Boris Pavić pitao me mogu li igrati krilnog napadača s dosta defanzivnih zadataka. Iako na toj poziciji ne mogu ponuditi najviše što mogu, prihvatio sam to i na svakoj utakmici sam davao sve od sebe. Možda to nekad i nije bilo najbolje, ali na kraju najbitniji je rezultat. Zadovoljan sam svojim učinkom jer šest golova u 14 utakmica nije malo, a posebno kada igrate na drugoj poziciji. Svi igrači su bili na visokom nivou, tako da su moji golovi plod dobre saradnje u igri. Naš trener pokazao je kakav je stručnjak i njemu pripada mnogo zasluga za opstanak u ligi", kaže bivši napadač Mladosti, Viteza i grčkog Plataniasa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor s Čelikom mu je istekao, te mu je prioritet ponovni odlazak u inostranstvo.

"Evo kao što sam vam kazao mi smo napravili veliki poduhvat s Čelikom, opstali smo u ligi, većina igrača pristala je doći u klub samo kako bi pomogla da se izbori opstanak, nismo tražili nikakve velike ugovore, ali na kraju to sem naših navijača i entuzijasta koji pomažu klub očito slano ko cijeni. Ako se nešto ne promijeni i Grad ne stane iza kluba i reprograma onda će Čelik i naredne sezone biti kandidat za ispadanje. Meni je prioritet u narednom periodu odlazak u inostranstvo, imam već neke ponude, ali sačekat ću malo i odlučiti se. Naravno da ako ne ostvarim inostrani angažman prednost kod pregovora u Premijer ligi uvijek ima moj matični klub, pa vidjet ćemo šta će se na kraju desiti", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi