Dilaver: Opstanak na proljeće neće doći u pitanje

Mladost pripreme nastavlja u Antaliji

Dilaver: Opstanak na proljeće neće doći u pitanje

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti nakon odrađenih priprema u Kaknju, te Makarskoj jutros su otputovali u Antaliju, gdje će ostati sve do 20. februara, te odigrati četiri prijateljske utakmice.

Rukovodstvo kluba obezbijedilo je igračima sve uslove kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone u kojoj imaju samo jedan cilj, a to je opstanak u Premijer ligi. Prije polaska za Tursku razgovarali smo s kapitenom i najboljim strijelcem kluba iz Kaknja, 26-godišnjim napadačem Harisom Dilaverom.

Zeničanin je za SportSport.ba govorio o dosadašnjem dijelu priprema, igračkom kadru, te očekivanjima od nastavka sezone.

"Dosad smo odigrali četiri pripremne utakmice u kojima smo ostvarili dvije pobjede i sva poraza, svi igrači su dobili šansu za igru, tako da je stručni štab vidio s čim trenutno raspolažemo. Kostur ekipe je ostao na okupu, neki igrači su otišli, neki su došli, mi starosjedioci ovdje trudimo se da se novopridošli igrači što brže naviknu na novu sredinu i sistem rada. Mislim da ništa ni smo slabiji u odnosu na prvi dio sezone, te da opstanak na proljeće neće doći u pitanje", nada se Dilaver.

U Antaliji će Mladost odigrati četiri pripremne utakmice.

"Imao sam već priliku da boravim u Antaliji, dok sam igrao za Čelik išli smo u Tursku i to je zaista raj za nogometaše i pripreme klubova. Protivnici u Turskoj su zaista ozbiljne ekipe, koje igraju u najjačim divizijama Poljske, Ukrajine i Bugarske. Ne sumnjam da ćemo se uigrati još više, te da ćemo spremni dočekati prvo kolo i teško gostovanje u Bijeljini. Radnik je najprijatnije iznenađenje prvog dijela prvenstva, zadržali su sve igrače. te pojačali konkurenciju i sigurno da će biti teško. Mi smo pokazali da se možemo nositi s najboljim ekipama, te se nadam najboljem na otvaranju prvenstva", ističe najbolji strijelac Mladosti.

Imao je dobru polusezonu, te nekoliko ponuda za promjenu sredine u zimskom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imao sam nekoliko ponuda iz naše lige, te inostranstva, ali ostanak u Mladosti je ispravan potez. Nadam se nastavku dobrih igara na proljeće, opstanku u ligi, te možda i iznenađenju u okviru Kupa naše zemlje, gdje su nas mnogi prije vremena otpisali. Na ljeto se nadam odlasku u inostranstvo jer je mislim vrijeme za novi iskorak u mojoj karijeri" kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver koji je svojim golovima u prvom dijelu sezone zagorčao život Željezničaru i Sarajevu.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti