Dilaver: Pobjedom protiv lidera zahvaliti se Crvenoj legiji

Dilaver pred meč

Dilaver: Pobjedom protiv lidera zahvaliti se Crvenoj legiji

D. Kurbegović

Mladost će u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostiti lidera premijerligaške tabele, ekipu Zrinjskog.

Ekipa Ibre Rahimića je nakon tri vezane pobjede (Olimpik, Drina i Travnik) obezbijedila opstanak u društvu najboljih u svojoj premijernoj sezoni u elitnom rangu bh fudbala. U prošlom kolu protiv Sarajeva nastupio je kombinovani sastav sačinjen od igrača koji uglavnom nisu imali veliku minutažu u ovoj sezoni i Rahimić je uspio odmoriti nekoliko igrača koji su imali lakše povrede nakon susreta s Travnikom.

Mladost se od svoje publike želi oprostiti pobjedom i to protiv lidera na tabeli, te im se tako zahvaliti za neizmjernu podršku koju su im pružali tokom sezone. To je  potvrdio i šef stručnog štaba i menadžer tima Ibro Rahimić.

''Pobjedom se želimo oprostiti od svoje publike te im se tako zahvaliti na sjajnoj podršci koju su nam pružali kroz cijelu sezonu. U susretu sa Sarajevom odmorili smo nekoliko igrača koji su imali sitne povrede, ali i pružili priliku momcima koji nisu mnogo igrali, ali su cijelu sezonu naporno trenirali. Mogu obećati da će moj tim dati sve od sebe da dođe do nove pobjede i vjerujem da uz podršku naše Crvene legije možemo upisati nova tri boda i to protiv lidera premijerligaške tabele.''

Haris Dilaver je heroj Crvene legije i dobojskog kluba. Nakon što je fenomenalnim golom iz slobodnjaka protiv Goška svoj tim uveo u Premijer ligu i ove sezone napadač Mladosti blista. Dilaver je drugi strijelac lige s 11 golova, a strijelac je bio i u posljednja tri susreta protiv Drine, Travnika i Sarajeva kada je utišao Koševo sjajnim udarcem sa 16 metara.

''Cilj nam je da pred punim stadionom damo svoj maksimum protiv lidera Premijer lige. Uz dobru igru i zalaganje rezultat ne bi trebao izostati. Zrinjski je odlična ekipa sa mnogo sjajnih pojedinaca i u Kakanj dolaze da se nadigravaju, ali vjerujem da uz podršku naše publike koju ovim putem pozivam možemo pružiti snažan otpor i na kraju slaviti veliki uspjeh. U nekoliko dana se odigralo mnogo utakmica i vjerujem da će nas naš ljekarski tim predvođen Adnanom Husikom odlično pripremiti pred ovaj susret kao i uvijek do sada.'' - rekao je  Haris Dilaver.

Mladost u duelu sa Zrinjskim neće moći računati na suspendovanog Kobilicu, kao i na Ramovića koji je zadobio 

neugodan udarac protiv Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč između Mladosti i Zrinjskog igra se u subotu 7. maja 2016. godine s početkom u 17 sati na stadionu u Doboju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi