Dilaver presudio Željezničaru

Plavi poraženi u Zenici od Mladosti

Dilaver presudio Željezničaru

E. Škorić

Željezničar je u Zenici, na Kamberovića polju, poražen s 2:1 od ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja u meču šestog kola BH Telecom Premijer lige.

Mladost je pružila jak otpor Željezničaru, koji nije baš bio onakav kakvog ga navijači priželjkuju danas na Kamberovića polju. Plavi su bili dosta usporeni, uspavani, bez pravih ideja protiv domaće ekipe, pa su na kraju i poraženi.

Najbolju šansu, ujedno prvu, u prvom dijelu imao je tim Mladosti. U sedmoj minuti Kovač je pucao iz dobre pozicije, Antolović još bolje brani i spašava goste ranog gola. 

Kovač je u 25. minuti loše šutirao, a nekoliko minuta kasnije imao je posla i domaći golman Hadžić, koji je odbranio udarac Blagojevića sa 17 metara. Enis Sadiković je očajno pucao u 40. minuti, a u finišu prvog dijela on je imao sjajnu šansu, ali se spetljao u petercu Mladosti, pa su domaći uspjeli otkloniti opasnost od svog gola.

U nastavku je Željo imao sjajnu šansu da dođe do vodstva, ali Tiago je promašio nemoguće - prazan gol s metar udaljenosti nakon ubačaja Kokota s lijeve strane.

Bilo je to u 55. minuti, kazna je stigla osam minuta kasnije. Nakon sjajne akcije domaće ekipe, pogodio je Dilaver za veliko slavlje domaćih. 

U preostalih nešto više od pola sata Željo nije smogao snage da makar izvuče remi, pa je doživio i treći poraz, a Mladost stigla do prijeko potrebnih bodova u borbi za ostanak.

Na 2:0 povisio je Dilaver u 77. minuti drugim golom i to nakon lijepog prodora i ubačaja rezerviste Hrelje s lijeve strane. Nekoliko minuta kasnije greška domaće odbrane, Hadžiahmetović je raspalio isprve i pogodio za 2:1, no to je bio i konačan rezultat.

Mogli su Plavi i do boda u finišu, no Hadžić brani dvije sjajne prilike Kokota, a potom i udarac Stokića iz slobodnjaka. Sve u svemu, od Želje se više očekuje.

Mladost - Željezničar 2:1 (Dilaver 63, 77/ Hadžiahmetović 80)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Dilaver, Šišić, Musić, Rizvanović, Delić, Kovač, Ramović, Karahmet, Čović, Isaković. 

Željezničar: Antolović, Memija, Blagojević, Mladenović, Hadžiahmetović, D. Sadiković, E. Sadiković, Beganović, Bogdanović, Tiago, Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije