"Dinamo je favorit, ali se ne predajemo"

Ivan Sesar, mladi bh. reprezentativac

"Dinamo je favorit, ali se ne predajemo"

Ivan Sesar uspješno je odradio šproteklu sezonu u  Sloveniji. Sa svojim klubom NK Koper osvojio je titulu prvaka Slovenije, a njegove dobre igre nisu promakle ni selektoru U - 21 selekcije BiH, Branimiru Tuliću.

" Zaista mi je lijepo u Kopru. Izuzetno sam sretan i zahvalan selektoru Branimiru Tuliću koji mi je ukazao povjerenje u onoj famoznoj pobjedi nad Velsom na Grbavici koja nas ostavlja u igri za plasman na EP. Sezona iza nas je bila jedna od važnih prekretnica u mom životu. Zaista ne bih imao ništa protiv da takva bude, ako ne i još bolja nova sezona", kaže Sesar koji je prošao sve omladinske selekcije naše zemlje i U -15, U-17 i U -19.

Rođen je 29.08. 1989. Nogomet je počeo tranirati u svom matičnom klubu Širokom Brijegu. Na Pecari se već tada vidjelo da se radi o velikom talenatu. Kao mlađi junior otišao je u Zagreb gdje je okončao omladinski staž. Sezonu i po bio je profesionalni igrač kluba iz Kranjčevićeve. Otišao je u Sloveniju i to se pokazalo kao izuzetan potez. Na opće iznenađenje Koper je postao prvak Slovenije i voljom žrijba u pretkolu Lige prvaka igrat će protiv zagrebačkog Dinama. Prva utakmica igra 13.7. u Maksimiru, a revanš 21.07-  u Domžalama.

"Dinamo je apsolutni favorit u ovom dvoboju. Ipak ne smijemo se unaprijed predati i nastojat ćemo učiniti sve da mu zagorčamo život. Imamo dobru ekipu i mislim da ćemo ostaviti dobar utisak u ove dvije utakmice. Ako postignemo pogodak na Maksimiru i eventualno doživimo minimalan poraz naše šanse onda nisu male, optimista je mladi reprezentativac naše zemlje.

Na kraju okrenimo se kvalifikacijama naše selekcije U -21 za EP. Posljednji rezultati pokazuju veliki napredak izabranika Branimira Tulića. Možemo li do baraža ?

"Sjajna igra i pobjeda protiv Velsa na Grbavici vratila nas je na pravi kolosijek. Nakon pobjede protiv Luksemburga oškrinuta su nam vrata baraža. Nadam se da ćemo ostvariti dvije domaće pobjede protiv Mađarske i Italije a vjerujte mi to možemo i moramo. Zaista sa nestrpljenjem očekujem nastavak kvalifikacija i nadam se da ćemo uspijeti obradovati naše navijače", kaže na kraju Ivan Sesar standardni prvotimac slovenskog prvaka i jedan od glavnih aduta naše mlade selekcije do 21 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.