Dino Burzić karijeru nastavlja u njemačkom Sandhausenu

Potencijalni juniorski reprezentativac BiH

Dino Burzić karijeru nastavlja u njemačkom Sandhausenu

S. Mlaćo

Dino Burzić (17), potencijalni juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u redovima SV Sandhausena.

Burzić je rođen u Luksemburgu, a njegova majka je iz Crne Gore, dok je otac iz Bosne i Hercegovine. Za kadetsku reprezentaciju Luksemburga Burzić je upisao dva nastupa, te vrlo brzo i skrenuo pažnju javnosti, posebno one u Njemačkoj.

Nakon Jeun Escha iz Luksemburga, okušao se u njemačkom Ludwighsafeneru, a zatim Mannheimu.

Za SportSport.ba je kazao da vjeruje da je napravio pravi potez u svojoj karijeri prelaskom u Sandhausen, te da će imati sve uslove da dalje napredovanje i postizanje dobrih rezultata.

U našoj zemlji svi se rado sjećamo kada smo Luksemburgu "preoteli" Miralema Pjanića, a da li će se na toj listi naći i ekstra talentovani Burzić ostaje nam da vidimo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi