Dino Selimović prisustvovao prvom sastanku ECA-e

Selimović prisustvovao sastanku radne grupe za komunikacije

Dino Selimović prisustvovao prvom sastanku ECA-e

S. Bošković

Generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović, prisustvao je prvom sastanku radne grupe za marketing i komunikacije ECA (Asocijacija evropskih klubova) u sezoni 2015/16, koji se održavao u engleskom Mančesteru. 

Selimović, koji je član pomenutog tijela od sredine oktobra 2013. godine predstavljao je Fudbalski klub Sarajevo, odnosno Bosnu i Hercegovinu na sastanku, na kojem su prisustvovali između ostalog predstavici najuspješnijih evropskih klubova poput Arsenala (ENG), Bayerna (GER), Real Madrida (ESP) i drugih.

Pod predsjedavanjem izvršnog potpredsjednika Manchester Uniteda, Edwarda Woodwarda, Selimović je zajedno sa preko dvadeset članova tima eksperata diskutovao o značajnim marketinškim temama i razmijenjivao znanja.

Između ostalog prisutni na sastanku su se upoznali sa nekim značajnim oblastima, poput televizijske gledanosti za klupska takmičenja, te je vođena rasprava o ishodu inicijative “90 minuta za nadu”.

Sastanku su prisustvovali članovi radne grupe: Edward Woodward (Manchester United/ ENG), Elnur Mammadov (PFC Neftchi/ AZE), Dino Selimović (FK Sarajevo/ BiH), Jaromir Hamouz (FC Nordsjaelland/ DEN), Thoman Christensen (Odense BK/ DEN),  Vinai Venkatesham (Arsenal/ ENG), Begona Sanz Orea (Real Madrid/ ESP), Jochen Rotthaus (Bayer Leverkusen/ GER), Stefan Mennerich (Bayern Munchen/ GER), Stamatis Garris (Panathinaikos/ GRE), Pal Orosz (Ferencvaros/ HUN), Roberto Fedi (AC Milan/ ITA), Vitalie Gramada (Zimbru Chisinau/ MDA), Mark Koevermans (Feyenoord/ NED), Tudor Pop (CFR Cluj/ ROM), Nenad Danilović (FK Partizan/ SRB), Niclas Carlnen (Malmo/ SWE). Gosti: Hemen Tseayo i David French (Manchester United/ ENG). ECA administracija: Generalni sekretar Michele Centenaro, Menadžer marketinga i komunikacija Marc Schmidgall, Koordinator servisa komunikacija i članstva Federico Raviglione.

Kao jedna od pet tematskih radnih grupa Asocijacije evropskih klubova (ECA), misija radne grupe za marketing i komunikacije jeste da nadgleda marketing fudbalskih klubova, kao i komunikaciju i promociju, te da uspostavi koherentnu i aktuelnu strategiju o komernacijlnim mogućnostima i komunikacijskim aktivnostima.

Naredni sastanak pomenute radne grupe je zakazan 8. februara 2016. godine uoči 16. Generalne skupštine Asocijacije evropskih klubova (ECA), koja će se održati u francuskoj prijestolnici, Parisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.