Disciplinska komisija bez milosti: Pljuštale suspenzije

Suspendovani Hadžibegić, Adilagić i Islam

Disciplinska komisija bez milosti: Pljuštale suspenzije

E. Škorić

Disciplinska komisija Fudbalskog savez Bosne i Hercegovine na posljednoj održanoj sjednici (6.12. 2016.) u Sarajevu suspendovala je od svih funkcija do okončanja disciplinskog postupka Faruka Hadžibegića, Ibrahima Adilagića i Senada Islama.

Po prijavi predsjednika FSBiH protiv Faruka Hadžibegića, Ibrahima Adilagića i Senada Islama očitovala se i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH.

Član Odbora za posredovanje i savjetovanjte FSBiH Faruk Hadžibegić, zatim članovi Izvršnog odbora FSBiH, Adilagić i Islam, na osnovu Člana 92 Discipllinskog pravilnika FS BiH, vezanog za neovlašteno i tendeciozno istupanje u medijima, suspendovani su od obavljanja svih funkcija do okončanja disciplinskog postupka.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza na osnovu Člana 92 disciplinskog pravilnika zatražila je očitovanje od pomenute trojke, te od suspendovanog sportskog radnika Amera Halepa, vezano za prekršaje vezano za prekršaje iz čl. 35, 36, 68, 73 i 75. stav 2. DP NS/FS BiH, i prekršaje iz čl. 2, 5, i 7. Kodeksa/Pravilnika o ponašanju

nogometne/fudbalske organizacije, a odnosi se na neovlašteno i tendenciozno iznošenja neistina o radu NS/FS BiH, Predsjednika i administracije NS/FS BiH, putem elektronskog medija Federalne TV u političkom magazinu „MREŽA”.

Imenovani, su dužni dostaviti svoje očitovanje do četvrtka 15.12.2016. godine, do 12,00 sati u NS/FS BiH, (Odjel za takmičenje).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi