Disciplinska komisija NFS BiH novčano kaznila sedam klubova

Zbog pirotehnike

Disciplinska komisija NFS BiH novčano kaznila sedam klubova

Disciplinska komisija NFS BiH na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu kaznila je Željezničar, Slobodu, Čelik, Borac, Sarajevo, Travnik i Zrinjski. 

Željezničar je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice drugog kola protiv Širokog Brijega, tačnije zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača sarajevskog kluba.

Iz istog razloga kažnjena je Sloboda, i to kaznom u iznosu od 2500 KM. Kazna se odnosi također na meč drugog kola u kojemu je Sloboda bila domaćin Čeliku.

Na pomenutom meču pirotehniku su upotrijebili i navijači Čelika, pa je klub iz Zenice kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1000 KM.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Sarajeva u drugom kolu FK Borac kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2500 KM, odnosno kaznom u iznosu od 1000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Travnika u trećem kolu.

Kaznom u iznosu od 1000 KM kažnjen je NK Travnik zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici trećeg kola protiv Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kaznom u iznosu od 1500 KM kažnjen je FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv FK Velež.

HŠK Zrinjski kažnjen je kaznom u iznosu od 1000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Radnika u trećem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.