Disciplinska komisija NS FBiH prihvatila žalbu Feđe Dudića

Sa tri na mjesec dana

Disciplinska komisija NS FBiH prihvatila žalbu Feđe Dudića

S. Mlaćo

U čevrtak 27. aprila 2017. godine na sjednici Disciplinske komisije NSFBiH, Disciplinska komisija rješavala je pitanja iz svoje nadležnosti, a između ostalih zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu u trajanju od tri mjeseca i novčanu kaznu od 300 KM zaradio je Feđa Dudić, trener u stručnom štabu NK Travnik.

Dudić je tada kažnjen zbog navodnog nesportskog ponašanja, te nepoštivanja Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije NS/FS BiH a sve vezano za utakmicu 22. kola između Zvijezde iz Gradačca i NK Travnik.

Nakon toga "disciplinci" su rješavajući žalbu Dudića donijeli odluku o preimenovanju kazne, koja je smanjena na mjesec dana, a ukinuta je i novčana kazna.

"Dudić Feđa, službeni predstavnik NK Travnik zbog prekršaja iz člana 44. tačka 1. Disciplinskog pravnika NS FBiH kažnjava se zabranom vršenja svih funkcija u nogometu u trajanju od 1 (jedan) mjesec, računajući od 20.04. 2017.godine", stoji u novoj odluci.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treba istaći da je prvobitna kazna iznenadila sportsku javnost u našoj zemlji, s obzirom da je nekada prvi topnik Premijer lige svima poznat kao pravi sportista iza kojeg ne stoje ama baš nikakve mrlje, kako u igračkoj, tako sada i trenerskoj karijeri.

Smanjenje kazne ipak je blago svjetlo na kraju tunela, ali se i dalje svi pitaju kada će organi Saveza konačno kažnjavati prave prekršaje u našem nogometu o kojima priča cijela država, ili će se kola i dalje lomiti na onima koji su do sada poznati samo po ljepšim i pozitivnijim stvarima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi