Disciplinska komisija opomenom kaznila Petrovića

Narušio Pravilnik o ponašanju

Disciplinska komisija opomenom kaznila Petrovića

A. Beganović

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je kaznu šefu stručnog štaba sarajevskog Željezničara, Slavku Petroviću.

Nakon prvog susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je Željezničar rezultatom 5:1 savladao Goražde, Petrović je na press konferenciji iskazao svoje nezadovoljstvo na pojedine sudijske odluke.

"Utakmica je bila korektna s obje strane, ali me malo iritirao penal koji je dosuđen protiv nas. Ja ovo nisam doživio u proteklih pet godina u timovima koje sam vodio. Tužno je da se jedva čeka da se uđe u kazneni prostor i da se protiv Željezničara svira penal. Mislim da je toga dosta i da nas trebaju pustiti na miru", između ostalog izjavio je nakon meča Petrović.

Šef stručnog štaba višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka na taj način je narušio Pravilnik ponašanja članova fudbalske organizacije i zbog toga je Disciplinskoj komisiji protiv njega prijavu podnio Komitet za sudije i suđenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Disciplinska komisija je nakon prijave zatražila očitovanje od Petrovića i na posljednjoj sjednici je donijela odluku po ovom pitanju. Šef struke Željezničara kažnjen je opomenom, što znači da će ukoliko ponovo naruši Pravilnik ponašanja članova fudbalske organizacije najvjerovatnije biti novčano kažnjen.


"Slavko Petrović, trener FK Željezničar Sarajevo, zbog prekšaja iz ĉlana 44. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, počinjenog po završetku prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH između FK Željezničar Sarajevo – FK Goražde (5:1), odigrana 19.10.2016. godine u Sarajevu, kažnjava se opomenom", naveli su iz Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi