Disciplinska komisija Saveza kaznila Slobodu i Mujkanovića

Izrečene novčane kazne

Disciplinska komisija Saveza kaznila Slobodu i Mujkanovića

S. Mlaćo

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 12.07. 2017. godine u Sarajevu, rješavala je disciplinsku prijavu podnešenu od strane Administracije za licenciranje klubova NS/FS BiH protiv FK Sloboda i sportskog radnika predsjednika kluba Senada Mujkanovića, a koja se odnosi na odstupanje od rokova u postupku licenciranja, odnosno dostave dokumentacije za takmičarsku 2017/18, protivno odredbama Pravnilnika o licenciranju.

Donesena je odluka o kažnjavanju FK Sloboda Tuzla sa novčanom kaznom od 1.000.00 KM, a razlog je prekršaj iz člana 76. stav 1..tačka i odnosi se na odstupanje od rokova u postupku licenciranja, odnosno dosave dokumentacije za takmičarsku 2017/18.

Novčanom kaznom od 500,00 KM kažnjen je i predsjednik UO FK Sloboda Senad Mujkanović, također zbog odstupanja od rokova u postupku licenciranja, odnosno dostave dokumentacije za takmičarsku 2017/18.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mujkanović je dužan kaznu uplatiti na račun NS/FS BiH u u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti odluke.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi