Divković: Čelik je izazov, dobro poznajem situaciju

Novi trener Čelika za SportSport.ba

Divković: Čelik je izazov, dobro poznajem situaciju

S. Mlaćo

Nakon što je Elvedin Beganović odlučio napustiti klub, NK Čelik je brzo pronašao zamjenu na trenerskoj klupi. 

Naime, Zeničane će u narednom periodu sa klupe predvoditi Vinko Divković, trener sa UEFA PRO licencom koji se i nešto ranije dovodio u vezu sa timom sa Bilinog polja.

Divković je danas boravio na treningu Čelika, ali nije bio uključen u trenažni proces. Svoj prvi zvanični trening će obaviti sutra.

"Situaciju u Čeliku dobro poznajem. Tu sam već mjesec dana, pratim utakmice, bio sam na gotovo svakoj. Ljetos sam trebao preuzeti ekipu, bilo je interesa, ali eto od danas sam tu", kaže Divković za SportSport.ba.

Svjestan je situacije u Čeliku, ali vjeruje u uspjeh. Vjeruje da može "razbuditi" ekipu, iako je svjestan da baš i nema velik izbor kvalitetnih igrača.

"U ovoj ekipi postoji potencijala. Psihološki se može uraditi mnogo više, igrači su stizali zadnjih dana, sakupljali se sa svih strana  bez ikakvih provjera i kvaliteta je upitna. Međutim, opet kažem, mnogo se može uraditi na psihološkom planu. Igrači su došli tu kada je klub grcao u dugovima i problemima i samo su se uklopili u to sivilo. Potrebna je bila promjena", jasan je Divković koji je u našoj zemlji vodio Gradinu iz Srebrenika.

I za samog Divkovića angažman u Čeliku će biti veliki izazov. Ipak, priznaje da se toga ne boji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čelik je veliki klub, svakako izazov za mene, ali i čast da budem trener takvog kluba. Predsjednika Memiševića sam uspio uvjeriti svojim planom i idejom koju imam, a vjerujem da je tu bilo još kandidata. Čovjek me razumio, vjerovao u moj plan i mislim da ćemo imati obostranu korist, te da rezultat neće izostati", dodao je na kraju razgovora optimistični Divković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi