Do daljnjeg odgođena sjednica Skupštine NK Čelik

Poznati i razlozi takve odluke

Do daljnjeg odgođena sjednica Skupštine NK Čelik

S. Mlaćo

Nakon današnjih događanja na sjednici Gradskog vijeća Zenice, Prelazni Tehnički odbor Skupštine NK Čelik Zenica uputio je hitno saopćenje javnosti i članovima kluba.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Ispred Tehničkog odbora Skupštine NK Čelik Zenica obavještavamo članove kluba i javnost da je održavanje sjednice Skupštine odgođeno do daljnjeg zbog nerješavanja ključnog pitanja reprograma poreznog duga sa gradskim vlastima.

S velikom pažnjom smo pratili mučne političke igre koje su se nažalost odrazile i na funkcionisanje našeg kluba u ovom prelaznom periodu. Prilikom zaprimanja kandidatura i informativnih razgovora sa potencijalnim kandidatima koji su nam se obratili kao Tehničkom odboru Skupštine, izuzetno veliki broj kandidata je najavio povlačenje kandidatura u slučaju nerješavanja pitanja reprograma do sjednice Skupštine. Kako od Skupštine kluba ne bismo pravili farsu bez ijednog kandidata za rukovodeće pozicije u klubu, odlučili smo se na zamrzavanje ovog procesa do ispunjavanja datih obećanja gradskih vlasti.

Svojim neodgovornim postupanjem nepreuzimanja odgovornosti za data obećanja gradske vlasti su već ugrozile i narednu sezonu našeg kluba. U ovaj proces ozdravljenja kluba smo ušli sa čvrstim obećanjima da će to pitanje biti riješeno a već mjesecima se izbjegava donijeti potrebna odluka koja je danas rezultirala novom farsom i insistiranju na gašenju našeg kluba. Zbog ovoga se sada ne može ostvariti blagovremena tranzicija ka novom sazivu klupskih organa koji bi bili izabrani po prvi put te će očito kasniti i početak priprema za sezonu 2017/18 koja počinje 20.07. ove godine. Da li će to biti pripreme za Premijer ligu BiH ili Prvu ligu FBiH ostaje da se vidi.

Istekom mjeseca juna trenutni Upravni odbor prestaje sa svojim mandatom kao i šef stručnog štaba i gotovo kompletan igrački kadar. Ukoliko se pitanje reprograma ne riješi u narednim danima onda ne vidimo drugu opciju osim da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine sa prijedlogom samo jedne tačke dnevnog reda – istupanje iz takmičenja za narednu sezonu u cilju minimiziranja troškova i očuvanja statusa kluba kao pravnog lica.

Prelazni Tehnički odbor neće stajati nikome na putu da preuzme njihove funkcije i održi sjednicu Skupštine i ugasi klub, shodno aktuelnom političkom diskursu u institucijama Grada Zenice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko se steknu uslovi za održavanje sjednice Skupštine, članovi kluba će biti blagovremeno obaviješteni. Ovim putem svi konkursi za sve rukovodeće pozicije u NK Čelik Zenica ostaju otvoreni do daljnjeg", stoji u saopćenju Tehničkog odbora Skupštine NK Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi