Do kada ćemo na bh. terenima svjedočiti veličanju zločinaca?

U Prijedoru se skandiralo Ratku Mladiću

Do kada ćemo na bh. terenima svjedočiti veličanju zločinaca?

Na bosanskohercegovačkim terenima se iz vikenda u vikend možemo naslušati svakakvih povika i psovki, ali ništa ne para uši kao skandiranje ratnim zločincima.

Nažalost, njihova imena su već odavno sastavni dio navijačkog repertoara u pojedinim dijelovima naše države, a veličanju zločinaca i osuđenika smo svjedočili i u Prijedoru.

Grupa navijača Rudara je na utakmici protiv Željezničara ponosno uzvikivala ime Ratka Mladića, a to se ne dešava prvi put ove sezone jer je zbog istog incidenta svojih navijača, premijerligaš iz Prijedora je već plaćao kazne.

Očekuje se da tako bude i ovoga puta, jer bi sve osim toga bila istinska sramota.

Sporno skandiranje publike u Prijedoru pogledajte u video prilogu (1:18).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.