Do ponedjeljka će biti riješen slučaj Kozara

Potvrđeno za SportSport.ba

Do ponedjeljka će biti riješen slučaj Kozara

A. Beganović

Fudbalski klub Kozara, član Prve lige Republike Srpske, još uvijek nije sankcionisan od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske, iako su navijači ovog kluba na susretu osmine finala Kupa BiH protiv Sarajeva uzvikivali "Nož, žica, Srebrenica", te su veličali osumnjičenog za ratne zločine Ratka Mladića.

Sramotno navijanje navijača Kozare obilježilo je Kup susret između ekipe iz Gradiške i Sarajeva, a bosanskohercegovačka javnost po ko zna koji put ostala je zatečena zbog takvog ponašanja mladih ljudi.

Očekivale su se žestoke kazne, no Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine slučaj je s obzirom na Disciplinski pravilnik morala prebaciti na entitetski Savez.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske juče je održala telefonsku sjednicu na kojoj se između ostalog raspravljalo i o pomenutom slučaju, no odluka nije donesena zbog neusaglašenih stavova ali do ponedjeljka će slučaj biti riješen što je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik Disciplinske komisije FSRS, Radivoj Lazarević.

"Tačno je da odluka nije donesena, no ovaj slučaj neće ostati nerazriješen. Odluka će biti donesena do ponedjeljka, Kozara će najvjerovatnije biti kažnjena. Na koji način u ovom trenutku vam ne mogu reći", za SportSport.ba je izjavio Lazarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


skandiranje by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi