Dobra atmosfera u bh. timu, Gojak "fasovao" najviše čvoka

Zmajevi obavili posljednji trening

Dobra atmosfera u bh. timu, Gojak "fasovao" najviše čvoka

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je posljednji trening pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija protiv selekcije Gibraltara. 

Kako je u zadnje vrijeme postala praksa, izabranici Mehmeda Baždarevića posljednji trening uoči utakmice umjesto na Bilinom polju obavljaju u svojoj bazi na Crkvičkom brdu u Zenici. U Trening centru N/FSBiH vlada veoma dobra atmosfera, a novi igrači su dobro primljeni od strane onih nešto starijih.

Naravno da se nakon dugo vremena osjeti praznina, odnosno nedostatak Edina Džeke, Emira Spahića, Senada Lulića, Muhameda Bešića i Ognjena Vranješa, koji su također davali dodatni naboj i atmosferu kako na treninzima tako i na utakmicama. Ipak mlađi igrači, te oni kojima je ovo prvo okupljanje, učinit će sve kako bi zavrijedili pažnju selektora Mehmeda Baždarevića.

Na treningu pored obaveznog zagrijavanja, igrači su standardno igrali ševe, a kako smo mogli primijetiti najviše čvoka "fasovao" je najmlađi član ove selekcije Amer Gojak. Nema sumnje da je naša selekcija sutra veliki favorit protiv amatera s Gibraltara, ali stručni štab tokom čitave sedmice zahtijevao je maksimalnu ozbiljnost i respekt prema narednom protivniku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor nije htio kao i obično govoriti o sastavu za sutrašnju utakmicu, ali sigurno je da će biti dosta izmjena u ekipi u odnosnu na prethodne utakmice, a vjerovatno će svoju minutažu dobiti i nekI od igrača koji su prvi puta u reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi