Dobra atmosfera u ekipi pred duel protiv Velsa

U Zenici se okupila U-21 reprezentacija BiH

Dobra atmosfera u ekipi pred duel protiv Velsa

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okupila u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje će boraviti do srijede, kada je planiran let za Vels s kojim naša selekcija igra narednu utakmicu.

Izabranici Vinka Marinovića nakon pobjede protiv Lihtenštajna u Zenici, ubilježili su dva poraza od Švicarske i Rumunije, ali onda su sjajnom partijom na koljena bacili prvog favorita grupa i jednu od najboljih mladih ekipa u Evropi, selekciju Portugala.

Utakmicom protiv Portugala, naši mladi momci su pokazali da se mogu nositi sa svim ekipama, kada je pristup na terenu pravi i kada svi daju i više od svog maksimuma. Naredna utakmica protiv Velsa jednako je važna kao i sve prijašnje, ako bi naša selekcija osvojila tri boda, sigurno da bi se uključila u borbu za najviši plasman.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten na raspolaganju stručnom štabu nisu Amir Hadžiahmetović, Damir Peco i Ismar Hairlahović zbog povreda, dok su ostali igrači na raspolaganju. Kada je u pitanju spisak nogometaša u odnosu na prethodnu utakmicu umjesto Gorana Karačića koji sjedi na klupi Sandhausena, pozvan je golman Čelika, Matej Marković.

Mlada reprezentacija BiH će odraditi dva treninga u Zenici, a u srijedu će krenuti za Vels, atmosfera prema viđenom u ekipi je na visokom nivou. Naši igrači su puni samopouzdanja i želje za dobrim rezultatima, nakon sjajne partije protiv Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi