Dogovorene tri utakmice, Pavić želi četiri pojačanja

Zeničani otputovali na Zlatibor

Dogovorene tri utakmice, Pavić želi četiri pojačanja

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jutros su otputovali na Zlatibor gdje će boraviti do 13.jula. Ekspedicija Čelika broji 26 članova, a od toga je samo 19 nogometača. Povrijeđeni Fenan Salčinović i Ahmed Džafić će putovati s ekipom, ali još nisu spremni za rad s loptom i jači trenažni proces.

Sa velikim problemima oko igračkog kadra susreo se trener Boris Pavić. Naime, veznjak Stipe Barać vratio se u Sinj, jer mu rukovodstvo kluba nije ponudilo ugovor zbog toga što nisu riješili radnu dozvolu. Nova loša vijest za stručni štab došla je jučer, kada je nakon ljekarskog pregleda utvrđeno da Dženis Huseinspahić, prinova iz Mladosti, mora na nove pretrage zbog problema sa srcem.

Tako je u autobusu otputovalo 19 nogometaša, pa je trener Zeničana kazao prije odlaska da su mu potrebna najmanje četiri igrača,

"Loše nam se stvari dešavaju posljednjih dana. Otpala su nam dvojica igrača u ovom ionako malom rosteru. Moram to ponoviti, nama su potrebna pojačanja u svim linijama. Treba nam jedan stoper, jedan veznjak i dva napadača, a to svakako moraju biti provjereni igrači, ne prinove. Moramo ozbiljno razmišljati i riješiti pitanje igračkog kadra, jer možemo imati velike probleme u prvenstvu. Ispada šest ekipa i poslije prvih desetak kola znat će se otprilike ko ispada. Bojim se za trenutni igrački kadar, jer nemamo alternative, a polusezona je duga. Tu je takmičenje i u Kupu BiH", zabrinut je trener kluba s Bilinog polja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači koji su otputovali na Zlatibor: Adi Adilović, Semir Bukvić (golmani), Dženan Bureković, Emir Jusić, Zlatko Kazazić, Jovo Kojić, Goran Popović, Anes Duraković, Ivan Dujmović (odbrana), Haris Hećo, Semir Pezer, Vladimir Grahovac, Anel Dedić, Semir Bajraktarević, Marin Popović, Emrah Šabanović (vezni red), Nedim Oglečevac, Mahir Karić i Vernes Selimović (napadači), te dvojica igrača koja se oporavljaju od povrede križnih ligamenata Fenan Salčinović i Ahmed Džafić.

Čelik će na Zlatiboru odigrati tri utakmice. Prva je na rasporedu 6. jula protiv Borca iz Čačka, a druga dva dana kasnije protiv Jagodine. Treću utakmicuće Zeničani odigrati protiv Mladosti iz Lučana ili OFK Beograda. Nakon te utakmice planiran je povratak u Zenicu, gdje će se održati završni dio priprema, a posljednju utakmicu prije početka prvenstva crno-crveni će odigrati 18. jula protiv ekipe Mettalleghea iz Jajca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.