Napadač Sarajeva uživa ugled kod mnogih

Dok su saigrači slavili gol, Benko "spašavao" navijača

Za kratko vrijeme Leon Benko postao je ljubimac najvatrenijih navijača Sarajeva. I kada su Horde Zla, tokom "vladavine" Mehe Kodre, imale mnogo zamjeri na račun igre fudbalera Bordo tima, hrvatski napadač je svojom borbenošću i zalaganjem stekao poseban status kod navijača i kad timu nije išlo najbolje.

U susretu s Vitezom Hrvat je čak i kopačke poklonio nekome od navijača nakon utakmice, nije bilo dovoljno što je dao dres i šorc, neko od navijača Sarajeva želio je pravi suvenir.

Ipak, ne uživa Benko poseban status samo kod navijača. A da je tako potvrdila je i situacija kod drugog gola Sarajeva kada je s bijele tačke pogodio Bojan PUzigaća.

Jedan navijač Sarajeva je radujući se i slaveći pogodak utrčao na teren, zaustavilo ga je osiguranje, ali je Benko pritrčao da interveniše kako bi osiguranje dozvolili navijači Bordo tima da se nesmetano vrati na tribinu. Tako je na kraju i bilo…a Benko je otrčao da zakašnjelo slavlje sa saigračima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.