Dolazak Džidića znači i odlazak Kojića?

Novosti s Bilinog polja

Dolazak Džidića znači i odlazak Kojića?

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik danas će u prostorijama kluba zvanično predstaviti i prvo pojačanje za nastavak sezone. 

Zeničani su jučer dogovorili povratak Aldina Džidića na Bilino polje. Ovaj 32-godišnjak se u matični klub vraća, nakon sedam godina igranja u inostranstvu, a umjesto u Mladost iz Kaknja, naredne tri godine provest će na Bilinom polju, te će vjerovatno u crno-crvenom dresu i okončati svoju karijeru.

Dolaskom Aldina Džidića, trener Elvedin Beganović sada ima pet stopera u ekipi, tako da će kako saznajemo klub napustiti Jovo Kojić. Ovaj 27-godišnji stoper prošle je sezone u Čelik stigao iz Radnika, a u 47 utakmica za Čelik postigao je sedam golova uz dvije asistencije, što je za jednog odbrambenog igrača odlična statistika.

Kojić je u dresu Čelika nastupao na pozicijama stopera i desnog bočnog, te je svojim pristupom i igrama osvojio srca navijača. Njega ugovor sa Zeničanima veže do ljeta, a budući da ima nekoliko ponuda iz inostranstva, rastanak s crno-crvenima logičan je slijed događaja.

Ako Kojić napusti Čelik, crno-crveni će na raspolaganju imati četiri stopera (Jusić, Džidić,Kazazić i Duraković), što je sasvim dovoljno da se završi nešto kraća polusezona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu saznat ćemo ime novog kluba Jove Kojića, a određeno obeštećenje dobit će i Čelik, budući da još pola sezone ovaj defanzivac ima ugovor s Čelikom.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi