Dominantan put do finala: Šest pobjeda i samo jedan remi

Sloboda je apsolutno zaslužila završnicu

Dominantan put do finala: Šest pobjeda i samo jedan remi

Fudbaleri tuzlanske Slobode su u ovoj sezoni pokazali da u potpunosti zaslužuju biti u samom vrhu bh. fudbala.

Ako je prije nekoliko mjeseci bilo onih koji su smatrali da je Slobodina sjajna sezona samo stvar puke slučajnosti, izabranici Husrefa Musemića su nekim velikim pobjedama 'začepili' usta kritičarima i potvrdili svoj kvalitet.

Sloboda je sinoćnjom pobjedom protiv Željezničara izborila plasman u finale Kupa, koje su već igrali dva puta. U sezonama 2007/08. i 2008/09., Tuzlaci su padali na posljednjoj prepreci i prepuštali pobjednički trofej Zrinjskom, odnosno Slaviji. Interesantno, oba puta su gubili nakon jedanaesteraca.

Sada je pred njima još jedno finale, potencijalna treća sreća. Protivnik će biti Radnik, još jedan tim kojeg su rijetki vidjeli u samoj završnici našeg najmasovnijeg takmičenja. Nema sumnje da će Sloboda biti favorit, ali ekipu Slavka Petrovića će samo neznalice unaprijed otpisati.

Ipak, Slobodin put do finala jasno kaže da bi sve osim njihovog konačnog trijumfa bilo veliko iznenađenje. Tuzlaci su odigrali sedam utakmica, a pobijedili su u čak šest navrata, uz samo jedan remi. Gol razlika je također sjajna - 15:5.

Sloboda u prvom kolu savladala Goražde sa 2:0, da bi potom u dvomeču sa Čelikom jednom slavila i jednom remizirala. Nakon 1:1 iz Zenice, isti rezultat je na Tušnju bio sve do 89. minute, kada je Sulejman Krpić pogodio za veliko slavlje crveno-crnih.

U četvrtfinalu je Sloboda za protivnika izvukla Sarajevo i mnogi su tada dvomeč ova dva kluba nazvali finalem prije finala. Nakon pobjede od 2:1 na Tušnju, Tuzlaci su na Koševu slavili sa iznenađujućih 3:0 i sa ukupnih 5:1 izborili ulazak u polufinale. Tamo ih je čekao još jedan klub iz Sarajeva, Željezničar, koji se nije ništa bolje proveo. Crveno-crni su ponovo upisali obje pobjede - 2:1 na Grbavici i 3:1 na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ne treba zaboraviti da se Sloboda nalazi u realnoj borbi za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, pa je u najboljem scenariju po Tuzlake moguće da na Tušnju završi čak i dupla kruna. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi