Domžale potopile Slobodu

Poraz od 6:1

Domžale potopile Slobodu

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode poraženi su od Domžala u prijateljskom meču s uvjerljivih 6:1.

Već nakon 20-ak minuta igre pobjednik ovog meča se znao, a domaći su u ovom periodu postigli četiri pogotka.

Poveli su nakon pet minuta. Sjajni Žan Mejer je prošao po lijevoj strani, dodao je do Alvara Brachija, koji pogađa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži tuzlanskog tima. Ponovo je Majer probio po lijevoj strani, ubacio je do Jure Balkoveca, koji pogađa za 2:0.

Isti igrač je pogodio u 19. minuti. Slobodan Vuk je pobjegao odbrani Slobode, Aldin Džidić ga je zaustavio, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Balkovec je precizan za vodstvo od 3:0.

Tri minute potom novi gol. Ponovo je lijeva strana odbrane bh. tima ispala, a Vuk je matirao Pirića za uvjerljivih 4:0.

Do kraja prvog poluvremena nešto mirnija igra. Sloboda je imala dvije dobre prilike, ali do gola nisu mogli. Prvo je Mahir Karić izašao sam pred golmana gostiju Milića, koji je na kraju izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Potom je Zeba uposlio Stjepanovića. Fudbaler Slobode je s 10-ak metara šutira, ali je prebacio gol i na odmor se otišlo vodstvom Domžala od 4:0.

Drugo poluvrijeme prilikom otvara tuzlanski tim. Zeba je ponovo kreator šanse za Stjepanovića, ali ovaj s nekoliko metara glavom šalje loptu preko gola.

Do petog gola domaći stižu u 58. minuti. Merzić je srušio Brachija, sudija ponovo pokazuje na bijelu tačku.  Brachi je i šutirao, Pirić brani, ali Vuk je na pravom mjestu, te pogađa za uvjerljivih 5:0.

Zeba je u 64. minuti uposlio i Karića. Ipak, napadač Slobode ponovo nije imao dobru završnicu i propala je velika šansa za Tuzlake.

Ipak, crveno-crni su u 72. minuti uspjeli doći do gola. Efendić je ubacio, odbrana Dožmala je izbacila loptu na vrh kaznenog prostora, gdje se našao Ivan Fatić, te je lijepo pogodio za smanjenje rezultata na 5:1.

Potom je domaći tim krenuo prema golu gostiju tražeći novi gol. Golman Erić je u dva navrata spasio svoj gol, ali u 84. minuti nije imao šanse kada je sa šest metara loptu u mrežu poslao Dominik Ivkić za konačnih 6:1.

Prijateljski meč:

Domžale - Sloboda 6:1 (Brachi 5', Balkovec 7', 19'p, Vuk 22', 59', Ivić 84' / Fatić 72')

Domžale: Milić, Brachi, Vetrih, Juninho, Vuk, Žužek, Repas, Volarič, Blažič, Balkovec, Majer

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić,Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović, Govedarrica, Veselinović, Merzić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Slobodu su još igrali: Erić, Fatić, Krpić, Grahoac, Lazevski, Mehidić, Todorović i Zec.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi