Donijeta odluka o početku nove sezone u Prvoj ligi

Nova sezona početkom augusta

Donijeta odluka o početku nove sezone u Prvoj ligi

S. Mlaćo

U Sarajevu je danas održana redovna 34. sjednica Izvršnog odbora NS Federacije BiH, na kojoj su prisustvovali svi članovi IO NS FBiH.

Izvršni odbor NS Federacije BiH usvojio je sljedeće:

 1. Izvršena je analiza takmičenja NS Federacije BiH u natjecateljskoj sezoni 2015/2016 te su usvojeni izvještaji o takmičenju Prve i Druge lige Federacije BiH kao i Omladinske lige BiH, Prve ženske lige FBiH i Prve futsal lige FBiH.

 

2. Donesena je odluka o Propozicijama takmičenja za takmičarsku sezonu 2016/2017: 

 a) Prve lige FBiH

b) Druge lige FBiH

c) Završnice Kupa FBiH

d) Ženske lige FBiH

e) Omladinske lige BiH grupa "Centar" i "Jug"

 3. Donesena je odluka o sjedištu Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" i imenovanju takmičarskih organa i tehničkih tajnika Druge lige FBiH kao i odluke vezano za odvijanje natjecanja u Prvoj i Drugoj ligi FBiH.

 4. Usvojen je prijedlog odluke o kalendaru takmičenja za takmičarsku sezonu 2016/2017:

 a) Prva liga FBiH počinje 06/07.08.2016. godine.

b) Druga liga FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" počinje 20/21.08.2016. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 5. Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku o organizaciji turnira Pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi