"Dosta smo vas tolerisali, više nećemo!"

Iz UEFA jasno (i glasno) poručili

"Dosta smo vas tolerisali, više nećemo!"

Pomalo u sjeni predstojeće utakmice kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo između BiH i Rumunije protiče primicanje sudbonosnog dana - 29. marta.

Tada će, naime, delegati Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijeti odluku da li će gurnuti bh. fudbal u propast ili ne.

Međutim, sve su prilike da smo mnogo bliži odlasku u propast. U ovom trenutku su šanse da se izglasa usvajanje prijedloga statuta iz UEFA i FIFA su minimalne, da ne kažemo nepostojeće.

U UEFA-i su međutim vrlo jasni i odlučni po ovom pitanju:

"Zaista smo dugo vremena tolerisali postojeće stanje. Međutim, više nećemo. Došlo je vrijeme za promjene", kratko je pojasnio glasnogovornik Evropske fudbalske federacije William Gaillard.

Podsjetimo, Izvršni odbor UEFA-e ove je sedmice na svom sastanku potvrdio svoju raniju odluku da će UEFA i FIFA suspendovati N/FSBiH 1. aprila ukoliko se na Skupštini ne prihvate prijedlozi međunarodnih fudbalskih federacija.

I UEFA i FIFA nemaju više namjeru trpiti postojeće stanje u bh. Savezu i ne treba biti prorok pa shvatiti kako će N/FSBiH kakav je danas, uskoro postati bivši. Nažalost, tvrdoglavost i nesposobnost domaćih fudbalskih vlastodržaca skupo će platiti i bh. klubovi, reprezentacije i svi simpatizeri najvažnije sporedne stvari na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.