Dosudio komičan penal, a kažnjen samo šest utakmica

Kažnjen sudac Mehanović

Dosudio komičan penal, a kažnjen samo šest utakmica

Prije nekoliko dana smo pisali o jednom od najsmješnijih penala ikad viđenih koji je dosuđen na jednoj utakmici 1. lige Tuzlanskog kantona.

U susretu Mladosti iz Vukovija i Seone, glavni sudac Read Mehanović iz Tuzle je u 66. minuti dosudio penal za gostujuću ekipu nakon što je jedan fudbaler Seone, ničim izazvan, pao u šesnaestercu domaćina.

Nekoliko dana nakon utakmice koja je odigrana za vikend zasjedala je Komisija za sudije i suđenje, a na sjednici je izvršena analiza utakmica 19. i 20. kola 1. lige TK.

Posebno je analiziran susret u Vukovijama, između domaće NK Mladost 78 i NK “Seona. Temeljem video zapisa komisja je donjela odluku da se glavni sudija pomenutog meča, Read Mehanović iz Tuzle zbog prospusta u primjeni pravila nogometne igre, zbog neispravnog dosuđenog kaznenog udarca iz 66 miniute kažnjava se nedelegiranjem na 6. kola (3 ciklusa) na svim utakmicama pod okrivljem NS TK.

Ocjena delegata/kontrolora suđenja Zikreta Kuljaninovića iz Banovića od 7,8 se prihvata.

Ako već niste, u nastavku možete vidjeti sporni jedanaesterac, koji na kraju ipak neće toliko skupo koštati arbitra iz Tuzle.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi