Dragulj Sarajeva među najvećim telentima u svijetu

Rijad Sadiku uvršten u The Guardianovih Top 60

Dragulj Sarajeva među najvećim telentima u svijetu

Ugledni britanski magazi The Guardian je među 60 najvećih fudbalskih talenata svijeta uvrstio i mladog štopera FK Sarajevo Rijada Sadikua.

Guardian je sastavio listu fudbalera koji će uskoro napuniti, ili su već napunili 17 godina, a na ovoj listi se nalazi nekoliko već poprilično poznatih imena, dok je velika čast pripala i Rijadu Sadikuu.

Inače, radi se o velikoj nadi ekipe s Koševa, a Sadiku, koji je rođen 2000. godine, je prije mjesec dana uvršten i u prvi tim Sarajeva. Ovaj fudbaler je upisivao odlične nastupe i u dresu mladih reprezentativnih kateogrija BiH, a trenutno nastupa za U-19 reprezentaciju naše države.

Na Guardianovoj listi se nalazi i Vincius Junior, tinejdžer koji je u maju ove godine iz Flamenga prešao u Real Madrid. Ovaj mladi napadač je na Santiago Bernabeu stigao za čak 45 miliona eura.

Osim Vincius Juniora Guardian je među najtelentovanije 17-godišnjake na svijetu uvrstio i, između ostalih, Kuna Temenuzhkova fudbalera koji je ovog ljeta stigao u Leeds iz Barcelone, te Hudson-Odoija (Chelsea), Benjamina Garrea (Manchester City), i Moise Keana (Juventus).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi