Odluka pomoćnog sudije za svaku pohvalu

Drašković nije pogriješio: Pogodak Mladosti je regularan!

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg se u bosanskohercegovačkoj javnosti mnogo govorilo o suđenju.

U samom finišu premijerligaške sezone bh. sudije se nalaze pod ogromnim pritiskom, a od svake njihove greške, kojih ima kao i u svim nacionalnim šampionatima širom Evrope, pokušavaju se napraviti afere.

Tako je bilo i u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pod najvećim udarom našao se pomoćni sudija sa susreta Slobode i Mladosti, Dalibor Drašković.

Optuživan je Drašković da nije singnalizirao nedozvoljenu poziciju uoči drugog pogotka Mladosti, kojeg je postigao Dragiša Komarčević, no na kraju se ispostavilo da su optužbe bile besmislene.

 Istina, u video prilogu kojim su raspolagali bh. mediji čini se da je napadač Mladosti u dubokom ofsajdu, no SportSport.ba je došao do snimka na kojem se vidi da je Drašković donio sjajnu odluku, odnosno da Komarčević nije bio u nedozvoljenoj poziciji malo prije nego li je pogodio mrežu domaće ekipe.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.